Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

ΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΤΑ ΥΠΕΡ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑ, ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΟΔΟ»


Ομιλία με θέμα: «Τα υπέρ και τα κατά, πριν και μετά την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο», πραγματοποίησε το εσπέρας της Τρίτης 12 του μηνός Σεπτεμβρίου ε.έ., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομος, εις την κεντρική αίθουσα του πνευματικού κέντρου του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λαγκαδά «Κιβωτός Σωτηρίας».

Η επίκαιρη ομιλία του Σεβσμιωτάτου εντάσσεται μέσα στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Επιμόρφωσης κληρικών και λαϊκών στελεχών της Ι. Μ. Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης της Διεθνούς Ακαδημίας Θεολογικών και Φιλοσοφικών Σπουδών «οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος», το οποίο πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Θεολογική Σχολή του Α.Π.Θ., και είναι διάρκειας 64 διδακτικών ωρών και πιστοποιημένο σύμφωνα με το «Σύστημα Πιστοποίησης Επιμόρφωσης».
Προ της ενάρξεως της ομιλίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, προλόγισε τον εισηγητή με θερμούς λόγους, επισημαίνοντας μεταξύ των άλλων τους σκοπούς και τους στόχους των μαθημάτων αυτών.
Ακολούθησε η εισήγηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος στο τέλος με μεστό και κατανοητό λόγο απάντησε στις ερωτήσεις που του τέθηκαν από τους παρισταμένους, και οι οποίες αφορούσαν στα της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου.