Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΡΩΣΙΑΣ: ΤΑ ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

 ΡΩΣΙΚΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ. Τμήμα Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων
Σε συνεδρίαση ολομέλειας υπό την προεδρία του Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα, συνήλθε στις 13 Νοεμβρίου 2017 η Συνοδική Βιβλική Θεολογική Επιτροπή της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας. Η συνεδρίαση φιλοξενήθηκε στο Θεολογικό Ινστιτούτο Μεταπτυχιακών Σπουδών «Οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος».

Τα μέλη της Επιτροπής συνεζήτησαν τα αποτελέσματα μελέτης των κειμένων της Συνόδου των δέκα κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών, η οποία πραγματοποιήθηκε από 18 έως 27 Ιουνίου 2016 στην Κρήτη. Τα εγκριθέντα από την Επιτροπή Συμπεράσματα θα παραπεμφθούν στον Αγιώτατο Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών κ.κ. Κύριλλο.
Στα πλαίσια της συνεδριάσεως ο Γραμματέας της Επιτροπής Α. Σισκόφ ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής σχετικά με τα σχόλια  επί της δημοσιευθείσης προς συζήτηση από το Σώμα της Ρωσικής Εκκλησίας Κατηχήσεως, αποδέκτης των οποίων έγινε η Επιτροπή. Η προθεσμία λήψεως των σχολίων έληξε την 1 Νοεμβρίου.  Συνολικά στη Συνοδική Βιβλική Θεολογική Επιτροπή είχαν αποσταλεί 136 σχόλια από Αρχιερείς, κληρικούς και λαϊκούς της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας. Η Γραμματεία της Επιτροπής προέβη ήδη σε εξέταση των σχολίων.