Κυριακή 22 Μαρτίου 2020

ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΣΕΡΒΙΑΣ ΓΙΑ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ

Κάλεσμα Πατριάρχη Σερβίας για σεβασμό στα μέτρα πρόληψης

Να σεβαστούν τα μέτρα πρόληψης που έλαβε η Κυβέρνηση της Σερβίας με σκοπό την αποτροπή της εξάπλωσης του κορωνοϊού, προέτρεψε τους κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Βελιγραδίου και Καρλοβικίου, ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Ειρηναίος.

Επιμέλεια: Νίκος Οικονόμου – Πρακτορείο «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ»
Στην σχετική ανακοίνωση του, ο Μακαριώτατος καλεί τους κληρικούς να συμμορφωθούν με τις αποφάσεις της Κυβέρνησης και ιδιαίτερα με το μέτρο της απαγόρευσης συγκέντρωσης περισσοτέρων από πέντε ατόμων σε ένα μέρος. Παράλληλα, τους παροτρύνει να αναλάβουν την πνευματική φροντίδα των ενοριών και των πιστών με κάθε δυνατό και επιτρεπόμενο τρόπο.
Μέχρι σήμερα, το μεσημέρι, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα προσβληθέντων από τον Covid-19 στην Σερβία ανέρχονται σε 188, εκ των οποίων τα δέκα κρίνονται ως σοβαρά.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς ανήγγειλε την εφαρμογή αυστηρότερων μέτρων από σήμερα, Κυριακή 22 Μαρτίου. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι η γενική απαγόρευση της κυκλοφορίας θα αρχίσει να ισχύει, αντί για τις 20:00 το βράδυ που είναι σήμερα, στις 17:00 το απόγευμα και θα διαρκεί έως τις 5:00 το πρωί. Επίσης από αύριο δεν θα επιτρέπεται η λειτουργία των εμπορικών κέντρων, των εστιατορίων και των καφετεριών. Θα επιτρέπεται μόνο η διανομή κατ’ οίκον και η πώληση προϊόντων από θυρίδα.