Κυριακή 24 Μαΐου 2020

«ΜΑΣ ΑΞΙΩΣΕ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΔΥΣΚΟΛΟ ΤΟΥΝΕΛ»

«Μας αξίωσε ο Θεός να περάσουμε ένα δύσκολο τούνελ»

Αφού παρέμειναν κλειστοί για περίπου δύο μήνες λόγω της πανδημίας, οι θύρες των ναών στα Τίρανα και στο Δυρράχιο άνοιξαν πάλι για τους πιστούς την Κυριακή του Τυφλού (24/5/2020), έστω και με περιορισμούς λόγω των μέτρων προστασίας από τον COVID-19.

Επιμέλεια: Νίκος Οικονόμου – Πρακτορείο «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ»

orthodoxianewsagency.gr
Στο άνοιγμα των ναών και στην δοκιμασία που βιώνουν ακόμη οι πιστοί στην Αλβανία εν μέσω πανδημίας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο κήρυγμα του ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου Τιράνων.
«Να δοξάσουμε τον Θεό ότι μας αξίωσε να περάσουμε ένα δύσκολο τούνελ με πολύ σωστό τρόπο.», – είπε χαρακτηριστικά ο Μακαριώτατος, τονίζοντας παράλληλα ότι ακόμα «δεν τέλειωσε η περιπέτεια» και συνέστησε προσοχή και τήρηση στις οδηγίες υγιεινής.
Επιπλέον, εξέφρασε την ελπίδα για ακόμη μια φορά, ότι κάτι καλό θα βγει από αυτή την περιπέτεια, ενώ δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι οι σκέψεις όλων είναι με τα θύματα και τις οικογένειες που υπέφεραν.

Ακούστε ολόκληρο το κήρυγμα του Μακαριωτάτου στο παρακάτω ηχητικό:


01:54
08:21