Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

«Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΑΝΤΟΤΕ ΑΓΑΠΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΧΕΙ ΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟ ΤΗΣ ΩΣ ΣΤΟΡΓΙΚΗ ΜΑΝΑ»


Φωτογραφίες – Ρεπορτάζ: Βασίλειος Δημ. Γεωργιόπουλος.
Επιμέλεια Κειμένου: Μαριάννα Αδάμ Γκρόγκου.
Την Κυριακή 24 Μαΐου 2020, που η Εκκλησία μας εορτάζει το θαύμα του εκ γενετής τυφλού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. κ. Χρυσόστομος ιερούργησε στον περίλαμπρο και πανίερο Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πλατέος.
Ο Σεβασμιώτατος κ. κ. Χρυσόστομος τέλεσε στο τέλος της Ιεράς και Θείας Μυσταγωγίας το  40ημερο μνημόσυνο του μακαριστού Αντωνίου Βλαχονικολού του Αθανασίου, ο οποίος ήταν δάσκαλος στο ακριτικό νησί της Μυτιλήνης όπου δίδασκε εκεί και είχε φτιάξει μια υπέροχη οικογένεια και είχε καταγωγή από το Πλατύ Καλαμάτας Μεσσηνίας και ήταν κατά σάρκα αδερφός του Οικονόμου Πατέρα Κωνσταντίνου Βλαχονικολού, που είναι Εφημέριος στην ενορία Γενέσεως της Θεοτόκου Ζευγολατιού Οιχαλίας Μεσσηνίας.
Στο μεστό και συνάμα πατρικό του κήρυγμα ο Σεβασμιώτατος κ. κ. Χρυσόστομος αφού είπε το Χριστός Ανέστη,  τόνισε ότι: «Η Εκκλησία πάντοτε αγαπά και προσέχει για το ποίμνιο της ως στοργική μάνα και πάντα διδάσκεται από την διδασκαλία του Χριστού, αλλά και από τα θαύματά Του, όπως αυτό που σήμερα ακούσαμε από τον Ιερό Ευαγγέλιο. Ιδιαίτερα, τόνισε ότι πρέπει να τηρούνται όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας, ώστε να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε την πανδημία του κορωνοϊού  και πρώτα από όλα, να προστατέψουμε τους συνανθρώπους μας».  Βέβαια, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Η αγάπη του για την κωμόπολη του Πλατέος είναι μεγάλη και πατρική». Ακόμη, επαίνεσε τον πρώην και εφησυχάζον Εφημέριο της ενορίας Πρωτοπρεσβύτερο Πατέρα Νικόλαο Χαντζή και καλωσόρισε τον νέο Ιερέα Αντώνιο Μανουσόπουλο, ο οποίος όπως είπε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος κ. κ. Χρυσόστομος είναι: «Ένας νέος άνθρωπος δραστήριος που χρειάζεται την αγάπη μας και την αστείρευτη στήριξή μας».
Της θείας ιεράς μυσταγωγίας το ιερό θυσιαστήριο κύκλωσαν ο Οικονόμος Πατέρας Κωνσταντίνος Βλαχονικολός, ο Αιδεσιμότατος Πατέρας Αντώνιος Μανουσόπουλο και ο Αρχιδιάκονος Πατέρας Νεόφυτος Σαχλάς.
Τας ύμνους της εορτής απέδωσαν οι ιεροψάλτες, Γεώργιος Τσάκωνας και Κωνσταντίνος Ροβολής.