HOLY AND GREAT COUNCIL DOCUMENT

Draft Synodical Document

Σάββατο 12 Μαρτίου 2022

Патріарх Варфоломій не заперечує приєднання УПЦ МП до Вселенського патріархату

Вселенський патріарх Варфоломій не заперечує згадування його імені за богослужінням у храмах УПЦ МП, як предстоятеля, замість Московського патріарха Кіріла (Гундяєва), який “благословив” злочини російської армії і режим Путіна.

Про це повідомив богослов архімандрит Кирило Говорун, який особисто зустрівся із патріархом Варфоломієм, передає Духовний Фронт України.

Мали нагоду дуже детально обговорити ситуацію в Україні. Видно було, що Патріарх щиро з народом України у його стражданнях. Також радий був побачити, що ми, як кажуть, на одній сторінці у розумінні нових нагод для консолідації українського православ’я. Наприклад, він не заперечив можливості його поминання без якихось додаткових канонічних процедур для тих, хто не бачить для себе інших варіантів, у тому числі через приєднання до ПЦУ“, – зауважив архімандрит Кирило Говорун.

Нагадаємо, 28 лютого 2022 року здійснив візит до Генерального консульства України в Стамбулі. У ході розмови з Генеральним консулом України в Стамбулі Романом Недільським патріарх Варфоломій висловив глибокі співчуття з приводу невиправданих втрат серед захисників України та мирного населення нашої держави.

df.news 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.