HOLY AND GREAT COUNCIL DOCUMENT

Draft Synodical Document

Τρίτη 21 Μαρτίου 2023

Предстоятель ПЦУ надіслав лист до Архієпископа Охридського Стефана

20 Березня 2023
Предстоятель ПЦУ надіслав лист до Архієпископа Охридського Стефана

Ваше Високопреосвященство Архієпископе Охридський, у Христі Бозі дуже дорогий та улюблений брате і співслужителю нашого смирення владико Стефане, ми обіймаємо Ваше Високопреосвященство в ім’я нашого Господа, щиро і радісно вітаємо.

З подякою Триєдиному Богу, з радістю та натхненням ми отримали звістку про те, що завдяки канонічному рішенню Вселенського Патріархату – Першого престолу Православ’я та нашої спільної Матері-Церкви – відновлено євхаристійне спілкування для Православної Церкви у вашій країні з повнотою Церкви. У цьому виявилася канонічна відповідальність, покладена отцями на Вселенського Патріарха, вирішувати складні питання, які виникають у житті Церкви, і давати рішення, яке приносить зцілення від ран, завданих незгодою та розділенням.

Україна, як і ваша країна, пройшла складний шлях у своєму церковному розвитку. І ми раді, що завдяки вашому порозумінню та згоді з Матір’ю-Церквою, з Вселенським Патріархатом, Церква в Північній Македонії процвітає. Ми щиро сподіваємося і молимося до Всемогутнього Бога, щоби цей шлях завершився в належний час, але бажано якнайшвидше, через прийняття Вами Патріаршого і Синодального Томоса про автокефалію, як і ми з вдячністю отримали його від Вселенського Патріархату. Оскільки цей шлях є єдиним, який ґрунтується на канонічному порядку та Переданні Церкви, і таким чином усі нові Помісні Церкви отримали благословення своєї автокефалії, бо ніхто не може привласнити собі право, яке належить лише Першому Престолу – Великій Церкві Христовій у Константинополі.

Цим листом ми також засвідчуємо Вам, любий брате у Христі, нашу готовність і бажання розділити радість сопричастя у Пресвятій Євхаристії у час і в місці, які будуть для цього сприятливі.

Вашого Високопреосвященства люблячий брат у Христі

Епіфаній,
Митрополит Київський і всієї України

В Києві,
13 березня 2023 р.


 pomisna.info

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.