Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ

 photo from Press service of the Kyiv Metropolia of the Ukrainian Orthodox Church (Orthodox Church of Ukraine)

 ἐπιμέλεια Ιωάννης Λότσιος Δρ.

Στις 6 Νοεμβρίου 2020, η επίσημη αντιπροσωπεία της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, υπό την ηγεσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Περιγιασλάβσκι και Βισνέφσκι κ. Αλεξάνδρου. έφθασαν στην Κωνσταντινούπολη με την ευκαιρία της  χειροτονίας εις Επίσκοπον του Αρχιμανδρίτη Μιχαήλ, έξαρχου του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Ουκρανία, και τέλεσαν την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό των Βλαχερνών, με την ευλογία της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

Στη συνέχεια, η αντιπροσωπεία της Ουκρανικής Εκκλησίας που αποτελείται από ιεράρχες, ιερείς και λαϊκούς επισκέφθηκε το Φανάρι (την περιοχή της Κωνσταντινούπολης, η οποία στεγάζει την κατοικία του Οικουμενικού Πατριάρχη), όπου είχε μια συνάντηση στον Αρχιεπίσκοπο Κωνσταντινούπολεωςς - Νέας Ρώμης και  Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης  ο Οικουμενικός Πατριάρχης συνεχάρη τους προσκεκλημένους που έφτασαν στην Κωνσταντινούπολη με την ευλογία του Μακαριώτατου Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ. Επιφανίου για την χειροτονία εις Επίσκοπον του Αρχιμανδρίτη Μιχαήλ. Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης τόνισε την αμέριστη συμπαράσταση της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας για τον Λαό της Ουκρανίας.















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.