Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΩΝ ΟΥΚΡΑΝΩΝ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΙΕΒΟΥ ΕΠΙΦΑΝΙΟ

του Κώστα Ονισένκο

Για δεύτερη χρονιά ο Μητροπολίτης Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας Επιφάνιος είναι ο θρησκευτικός ηγέτης στην Ουκρανία που συγκεντρώνει την μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην Ουκρανία, σύμφωνα με μεγάλη παν-ουκρανική έρευνα που πραγματοποίησε το αναλυτικό κέντρο Razumkov.

Η έρευνα που δημοσιοποιήθηκε χθες έχει πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία, όπως για παράδειγμα το γεγονός ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος έχει πολύ μεγαλύτερη αποδοχή στην Ουκρανία -σαν θρησκευτικός ηγέτης- παρά ο Ρώσος Πατριάρχης Κύριλλος.

Ο Μητροπολίτης Επιφάνιος χαίρει της εμπιστοσύνης του 44,3% των Ουκρανών, που είναι το μεγαλύτερο ποσοστό ανάμεσα στους θρησκευτικούς ηγέτες της χώρας. Μάλιστα, έχει αυξήσει το συγκεκριμένο ποσοστό κατά 1% σε σχέση με την περσινή αντίστοιχη έρευνα. Παράλληλα, το υψηλό επίπεδο εμπιστοσύνης στον Μητροπολίτη Επιφάνιο παρατηρείται σε όλες τις περιοχές της χώρας (περισσότερο στην δυτική Ουκρανία)

Σύμφωνα με την έρευνα, Χριστιανοί Ορθόδοξοι δηλώνουν το 62,3% της χώρας. Ακόμα:

9,6% δηλώνουν Έλληνο-καθολικοί

8,9% “απλώς χριστιανοί”

1,5% δηλώνουν προτεστάντες

1,2% δηλώνουν Ρωμαίο- καθολικοί,

0,5% δηλώνουν ισλαμιστές

0,3% βουδιστές

ενώ το 15,2 δεν προσδιορίζει τον εαυτό του ως ακόλουθο κάποιας συγκεκριμένης θρησκείας.

Παράλληλα, ενδιαφέρον έχει και το γεγονός ότι στην ίδια έρευνα σημειώνεται ότι οι Ουκρανοί εμπιστεύονται πολύ περισσότερο τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο παρά τον ρώσο Πατριάρχη Κύριλλο.

Και αυτό την ώρα που κλιμακώνεται ο επικοινωνιακός πόλεμος της Ρωσικής Εκκλησίας στην Ουκρανία κατά του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

 orthodox times

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.