Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020

ΕΟΡΤΙΕΣ ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΕΠΙΦΑΝΙΟΥ ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΚΥΠΡΟΥ

Επιμέλεια κειμένου-Μετάφρασης Ιωαννης Λότσιος Δρ.

Την 13ην Νοεμβρίου 2020, ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας απέστειλε εόρτιες ευχές στον Αρχιεπίσκοπον κ.κ. Χρυσόστομο, τον Β’, Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου, επι τοις ονομαστηρίοις.

Μακαριώτατε,  εν Χριστώ λίαν αγαπητέ αδελφέ και συλλειτουργέ της Μετριότητος ημών, Αρχιεπίσκοπε της Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομε!

Επί τη ευκαιρία της ημέρας της Ονομαστικής Σας Εορτής, την οποία εορτάζεται σήμερον, και επι της συμπληρώσεως της 48ης επετείου από την εις Επίσκοπον Χειροτονία Σας και της 14ης επετείου από την ανάρρηση Σας, την οποία εορτάσατε εχθές προσευχητικώς, επιτρέψτε μου να Σας μεταφέρω τις προσωπικές και εγκάρδιες ευχές μου και πάσης της Αγίας Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Είστε ένα αληθινό παράδειγμα πίστης και σταθερότητας όπως ο Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος. Η πίστη σας στον Κύριο είναι πραγματικά ζώσα και ενεργή, όπως αποδεικνύεται από  τις πράξεις  Σας, για το καλό ολόκληρου του κόσμου της Ορθοδοξίας και γενικά της Κυπριακής Ορθόδοξης Εκκλησίας και του λαού της Κύπρου ειδικότερα. 

Ενθυμούμαι με χαρά, την προσωπική μας επικοινωνία και πάντοτε προσφέρω τις προσευχές μου δι’ Υμάς ενώπιων του Κυρίου. Είθε να συνεχίσει να θερμαίνει την καρδία Σας με την ιερή αγάπη, να θεραπεύσει από ασθένειες, να αποστείλει ότι αγαθό και χρήσιμο στην ζωή Σας και πάνω από όλα, το αμέτρητο έλεος Του, έτσι ώστε όπως ο Άγιος Ιωάννης Ο Χρυσόστομος αναφέρει και διακηρύττει με χαρά «Δόξα το Θεώ πάντων ένεκεν».

Ζητώ τις ιερές προσευχές Σας για την  μετριότητα ημών και για όλους τους ευσεβείς Ουκρανούς.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.