Δευτέρα 19 Απριλίου 2021

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΝΟΥΝΤΣΙΟΥ ΤΗΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΤΟ ΚΑΙΡΟ, ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟ


Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν γενικότερα οι Χριστιανοί στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, καθώς και το πώς μπορούν να τα αντιμετωπίσουν οι κατά τόπους χριστιανικές εκκλησίες, εξετάστηκαν κατά τη σημερινή πρώτη επίσκεψη του Αποστολικού Νούντσιου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας Επισκόπου Νικολάου, που έγινε δεκτός από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρο, στην Πατριαρχική Επιτροπεία στο Χαμζάουι της αιγυπτιακής πρωτεύουσας.

Ο Αποστολικός Νούντσιος κ. Νικόλαος εξέφρασε τη χαρά του που γνώρισε από κοντά τον Προκαθήμενο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής και την ικανοποίησή του για το έργο που επιτελεί το Δευτερόθρονο Πατριαρχείο τόσο στη χώρα του Νείλου όσο και στην αφρικανική ήπειρο.

Από την πλευρά του, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας αναφέρθηκε στις πολλές επισκέψεις που είχε πραγματοποιήσει ακολουθώντας τον μακαριστό Πατριάρχη Παρθένιο, από το 1990 μέχρι το 1997, ενώ μετέφερε τους πατριαρχικούς χαιρετισμούς του στον Πάπα Φραγκίσκο, επισημαίνοντας τη μεγάλη ιστορική σχέση μεταξύ των δύο Εκκλησιών, κάνοντας αναφορά για δύο μεγάλους πυλώνες για την εκκλησία, όπως χαρακτήρισε το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και την Αγία Έδρα στο Βατικανό.

Είναι σημαντικό να τονίσουμε το ενδιαφέρον του Αποστολικού Νούντσιου για όλον αυτόν τον πολιτιστικό θησαυρό που φυλάττει το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας στην έδρα του, στην Πατριαρχική Βιβλιοθήκη, το Μουσείο και τις Κατακόμβες, με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας να τον προσκαλεί να τον επισκεφθεί στην έδρα του ιεραποστολικού Πατριαρχείου στην Αλεξάνδρεια.

Μάλιστα, ο Πατριάρχης Θεόδωρος αναφέρθηκε στο μεγάλο και σημαντικό πρόγραμμα αναπαλαίωσης των 500 ιστορικότερων εκδόσεων που φυλάσσονται στο Πατριαρχείο, με τη βοήθεια της Αλεξανδρινής Βιβλιοθήκης και της Κύπρου.

Ενώ, αναφέρθηκε και στη σπουδαιότητα της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης για το Πατριαρχείο, καλώντας τον Αποστολικό Νούντσιο να επισκεφθεί τη Σχολή «Αθανάσιος ο Μέγας» στον Άγιο Σάββα Αλεξανδρείας, καθώς και τη Ροτόντα της Ανατολής, το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου στο παλαιό Κάιρο, ενώ έκανε αναφορά στα πολλά σχολεία και σχολές που έχει ιδρύσει το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας σε ολόκληρη την Αφρική.

Στην επίσκεψη του Αποστολικού Νούντσιου, παρών ήταν ο Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος που ξενάγησε τον Ρωμαιοκαθολικό Επίσκοπο στον καθεδρικό ναό του Αγίου Νικολάου.

economistas.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.