Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022

Ο ΠΡΟΚΑΘΗΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ



Ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας: Ας γίνει η γαλαζοκίτρινη σημαία μας σύμβολο νίκης ενάντια στα ψέματα του «ρωσικού κόσμου».
Η Ημέρα Εθνικής Σημαίας της Ουκρανίας γιορτάζεται στις 23 Αυγούστου. Ο επικεφαλής της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, Μακαριώτατος Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιος, συνεχάρη τους Ουκρανούς για τη γιορτή αυτή τονίζοντας: «Το παραδεισένιο γαλάζιο του ειρηνικού ουρανού και ο χρυσός των γενναιόδωρων Ουκρανικών αγρών δεν είναι μόνο τα χρώματα της κρατικής σημαίας για εμάς. Για εμάς αυτά είναι εθνικά σύμβολα, σημάδια της ταυτότητας μας, η βαθιά ιστορία μας, το λάβαρο της νίκης, της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας.»
Αυτό αναφέρει η ανάρτηση του Μακαριωτάτου στο Facebook.
«Αυτά τα χρώματα αντηχούν στις Ουκρανικές καρδιές αμέσως, όπου και αν τα συναντήσουμε στον κόσμο. Και κάθε φορά, που κάτι εγγενές και βαθύ αντηχεί στην ψυχή μας, μας τυλίγει με ζεστασιά και περηφάνια για το τι σημαίνει μπλε και κίτρινο – την Ουκρανία.
Και όχι μόνο εμείς το ξέρουμε: Τώρα όλος ο κόσμος γνωρίζει τα εθνικά μας χρώματα. Κανείς δεν μπερδεύει ποτέ την Ουκρανία με τη Ρωσία. Ο επιτιθέμενος ήθελε να μας καταστρέψει, να σβήσει την ταυτότητα μας - αντίθετα, σήμερα για μας μιλάνε παντού και σε πολλές χώρες του κόσμου, δίπλα σε διάφορες εθνικές σημαίες, κυματίζουν οι γαλαζοκίτρινες σημαίες της Ουκρανίας ως ένδειξη αλληλεγγύης και υποστήριξης, αναγνώρισης και βοήθειας.
Αφήστε, λοιπόν, τη μητρική μας γαλαζοκίτρινη σημαία, που ενσαρκώνει το χρώμα της ουράνιας αγνότητας και τη λάμψη της δόξας του Θεού, να γίνει αληθινό σύμβολο νίκης επί των ψεμάτων του «ρωσικού κόσμου», της επιθετικότητας, της αυτοκρατορίας του κακού και της τυραννίας της σκλαβιάς. Πιστεύω, ότι με την ευλογία και με τη βοήθεια του Θεού σίγουρα θα νικήσουμε. Επικαλούμαι την ευλογία του Θεού στον θαρραλέο Ουκρανικό λαό και στον στρατό του!» έγραψε ο Μακαριώτατος.

© Πνευματικό Μέτωπο της Ουκρανίας.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.