Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ: «O ΙΟΣ ΔΕΝ ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ»


Εγκύκλιο αναφορικά με μέτρα προφύλαξης που πρέπει να τηρούν οι πιστοί  στο πλαίσιο προφύλαξης από τον κορωνοϊό εξέδωσε η Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Μακάριος καλεί το ποίμνιο να πειθαρχεί με τις υποδείξεις των αρχών και καθησυχάζει:
«Επειδή πολλοί από τους χριστιανούς μας ρωτούν για το εάν ο ιός μεταδίδεται με την Θεία Κοινωνία, διαβεβαιώ υπεύθυνα κάθε πιστό ότι μέχρι τώρα στην ιστορία της Εκκλησίας μας ουδέποτε είχαμε κάποιο κρούσμα μεταδόσεως επιδημικής ασθενείας διά της Θείας Μεταλήψεως.  Ωστόσο, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας κατανοεί τους δισταγμούς και τις ανασφάλειες κάποιων ανθρώπων, οι οποίοι αποφεύγουν να λάβουν τη Θεία Κοινωνία φοβούμενοι την δι᾽ αυτής μετάδοση του ιού» αναφέρει ο Μακαριώτατος και προσθέτει: » Όσοι απέχουν από την Θεία Κοινωνία για το διάστημα αυτό της κρίσεως, σίγουρα δεν είναι αδιάφοροι ή πολέμιοι της πίστεως και της Εκκλησίας. Αντιλαμβανόμαστε την αγωνία τους και δεν επιθυμούμε σε καμμία περίπτωση να γεμίσουν με ενοχές την συνείδησή τους».
«Για το λόγο αυτό προτρέπουμε τους πιστούς μας, κατά το κρίσιμο αυτό διάστημα, να μην μετέχουν σε καμμία εκδήλωση η οποία συγκεντρώνει πολύ κόσμο συμπεριλαμβανομένου και του εκκλησιασμού. Το μέτρο αυτό εξασφαλίζει ασφάλεια και προστασία για όλη την κοινωνία»
Απευθυνόμενος επίσης, στους ιερείς και στα Συμβούλια των μεγάλων ενοριών που συγκεντρώνουν περισσότερους από 500 πιστούς κατά τις Ιερές Ακολουθίες, τους προτρέπει «να μην διστάσουν να κλείσουν τους Ναούς τους. Από την πλευρά της Αρχιεπισκοπής δεν θα υπάρχει καμμία δυσαρέσκεια ή επιτίμηση. Αυτή είναι η οδηγία της Αυστραλιανής Κυβερνήσεως και παρακαλώ τους Θεοφιλεστάτους Επισκόπους και τους ιερείς να την σεβαστούν με απόλυτη ιερότητα.»
«Μεταξύ των άλλων παρακαλώ τους κληρικούς μας να μη δίδουν το χέρι τους να το ασπάζονται οι πιστοί ακόμη και όταν μοιράζουν το αντίδωρο» υπογραμμίζει.
orthodoxianewsagency.gr 
Ολόκληρη η Εγκύκλιος 
Εγκύκλιο