Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022

ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ

 

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίος έρχεται στη Θράκη, προκειμένου να επισκεφθεί τις Σάπες και την Κομοτηνή. Ειδικότερα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, έρχεται στην περιοχή, για την υποδοχή της εικόνας της Παναγίας «Άξιον Εστί». Η εικόνα θα φιλοξενηθεί από το Άγιο Όρος στον καθεδρικό ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου από τις 06 μέχρι και τις 12 Σεπτεμβρίου. Την Πέμπτη μάλιστα, στις 8 Σεπτεμβρίου, θα βρεθεί στις Σάπες στις 13.00

Η υποδοχή της εικόνας θα γίνει την Τρίτη 06 Σεπτεμβρίου στο άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου στη δυτική είσοδο της πόλης στις 18:30. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει λιτανεία έως το Ηρώο της πόλη μας, όπου θα τελεστεί η επίσημη υποδοχή. Τέλος η εικόνα θα καταλήξει στον καθεδρικό ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου θα τελεστεί στις 19:30 επίσημη δοξολογία.
Ο Δήμος Μαρωνείας – Σαπών ανακοίνωσε τα εξής: «Την έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Κωνσταντινούπολη επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών Ντίνος Χαριτόπουλος, ο οποίος έγινε θερμά δεκτός από την ΑΘ Παναγιότητα τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ύστερα από αίτημα του Δημάρχου και την ευλογία, συναίνεση και θερμή υποστήριξη του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα και αντικείμενο της ήταν η αποδοχή εκ μέρους του Οικουμενικού Πατριάρχη της πρόσκλησης του να επισκεφτεί τις Σάπες την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 13:00 στο πλαίσιο της υποδοχής και της φιλοξενίας της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας του “Αξιον Εστί” από τη Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής».gnomionline

 Ἱερά Μητρόπολις Μαρωνείας καὶ Κομοτηνῆς.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΛΕΥΣΕΩΣ ΤΗΣ Α.Θ.Π. ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ κ. κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ

 

Μὲ αἰσθήματα χαρᾶς καὶ εὐγνωμοσύνης ἀνακοινώνουμε, ὅτι ἡ Αὐτοῦ Θειοτάτη Παναγιότης, ὁ Ἀρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως, Νέας Ρώμης καὶ Οἰκουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαῖος στὰ πλαίσια τῆς ἐλεύσεως τῆς Ἱερᾶς καὶ Σεβασμίας Εἰκόνος τῆς Παναγίας τοῦ «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙΝ» ἐκ τοῦ Ἁγίου Ὄρους, θὰ ἐπισκεφθεῖ τὴν Μητρόπολή μας. Τὸ Πρόγραμμα ἔχει ὡς ἀκολούθως :

  • Τετάρτη, 7η Σεπτεμβρίου 2022 :

Ὥρα 19:00. Ἐπίσημη Δοξολογία στὸν Ἱερό Καθεδρικό Ναό Εὐαγγελι­σμοῦ τῆς Θεοτόκου Κομοτηνῆς.

 

  • Πέμπτη, 8η Σεπτεμβρίου 2022 :

Ὥρα 07:00-10:30. Πατριαρχική χοροστασία ἐπί τῇ Ἑορτῇ τοῦ Γενεθλίου τῆς Θεοτόκου στὸν Ἱερό Καθεδρικό Ναό Εὐαγγελισμοῦ τῆς Θεοτόκου Κομοτηνῆς. 

Ὥρα 13:00. Ἐπίσημη Δοξολογία στὸν Ἱερό Ναό Ἁγίων Κωνσταντίνου καὶ Ἑλένης Σαππῶν.

 

Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.