Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021

Митрополит Вінницький і Барський Симеон від повноти Православної Церкви України висловив вітання на адресу Предстоятеля

 

Ваше Блаженство!

Дорогий Архіпастирю і Предстоятелю

Православної Церкви України!

Від імені Священного Синоду, єпископату та духовенства, чернецтва і мирян – від повноти Православної Церкви України вітаю Ваше Блаженство з черговою річницею земного життя і з другою річницею Вашого Першосвятительського служіння!

Минулий рік, який ми провели під омофором Вашого Блаженства, був складним як для усього світу, так і для нашої вітчизни: пандемія наклала відбиток на усі сфери людського життя, в тому числі і на церковну. Окрім того, актуальними впродовж року залишалися виклики, зумовлені зовнішнім тиском на нашу Церкву з боку сил, які досі не можуть змиритися із тим, що в Україні постала автокефальна Православна Церква, яка є рівною в правах з іншими помісними Православними Церквами. Не припинилися і спроби зруйнувати єдність нашої Церкви зсередини. Але сьогодні, озираючись на пройдений за цей рік шлях, ми можемо констатувати, що з Божою допомогою Вам вдалося мудро провести корабель нашої Церкви через усі небезпеки і труднощі, які зустрічалися на цьому шляху.

Святитель Іоан Золотоуст писав: «Кращим керманичем ми називаємо не того, хто може направляти корабель по тихому морю; але того, хто проводить плаваючих по ньому між скелями, хвилями, бурями і вітрами; … і кращим пастирем ми називаємо того, хто зберігає стадо в безпеці від незліченних вовків і зловмисників». Пам’ятаючи слова Господа і Спасителя нашого Ісуса Христа, Який говорив: «Без Мене не можете робити нічого» (Ін. 15,5), ми дякуємо Йому за те, що Він щедро наділив Вас духовною мудрістю і розсудливістю, завдяки яким Ви проявили свої найкращі архіпастирські якості.

Споглядаючи Ваш душевний спокій, надихаючись прикладом Вашої міцної віри в Божу допомогу і долаючи всі випробування, Ваша паства також докладала ревних зусиль для розбудови нашої Помісної Церкви: засновувалися нові храми й освячувалися вже збудовані; Церква не залишала своїх чад без опіки, знаходячи можливість надавати їм духовну підтримку в умовах пандемії; надавалася різноманітна допомога лікарням і соціальним закладам; Церква продовжувала духовно опікуватися нашими захисниками. І в усіх цих справах Ви подавали нам, архіпастирям, пастирям і вірянам, особистий приклад відданого служіння Богу і людям.

Разом із цим духовним та соціально-просвітницьким служінням Ви поєднували активну церковно-суспільну діяльність, проводячи зустрічі з представниками  державних органів влади, громадських організацій, дипломатичних установ тощо, відстоюючи на цих зустрічах інтереси Церкви та сприяючи підвищенню її авторитету серед «зовнішніх» (1 Тим.3,7).

Вашими молитвами і працями, а також сприянням Матері-Церкви й особисто Його Всесвятості Вселенського Патріарха Варфоломія, минулого року Бог благословив нашу Церкву доброю звісткою від сестринської Православної Церкви Кіпру, Предстоятель якої, Блаженнійший Архієпископ Хризостом, вніс Ваше ім’я у диптихи цієї однієї з найстаріших Церков.

Дякуючи Богові за все це, сьогодні, коли відкривається нова сторінка Вашого земного життя, і в річницю Вашої інтронізації на древній престол Київських Митрополитів, ми підносимо особливі молитви за Вашу Святиню і просимо, щоби Господь і надалі благословляв Вас міцним здоров’ям і довголіттям, наділяв духовними силами і надихав ревністю в служінні Йому та Його Святій Церкві. Нехай Божа допомога завжди буде на Ваших Першосвятительських трудах!

Многії і благії літа Вам, Блаженнійший Владико!

 

03.02.2021 р.

Від імені Священного Синоду,

архієреїв, духовенства, чернецтва та вірян

Православної Церкви України,

митрополит Вінницький і Барський Симеон

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.