Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023

Члени делегації ВРЦіРО були присутні на молитві за участю Папи Франциска


25 січня 2023 р. ввечері у базиліці святого Павла за мурами Папа Франциск відслужив вечірню з нагоди завершення Тижня молитов за єдність християн. В екуменічному богослужінні взяли участь представники Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій.

Якщо прислухаємося до тривог нашого часу, то відчуємо необхідність поцікавитися, що саме з того, як ми живемо, змушує Господа страждати. Із цього спостереження Папа Франциск розпочав свою проповідь, яку він виголосив під час вечірні з нагоди свята Навернення святого Павла.

В Папській базиліці святого Павла за мурами зібралися представники різних християнських конфесій, щоби спільно завершити Тиждень молитов за єдність християн, який цього року був натхнений словами з Книги Ісаї, читання з якої Святіший Отець коментував під час проповіді.

Через пророка Господь каже: «Не приносьте більше пустих дарів!». Він говорить, що йому остогидли жертви, бо в Його храмі не чиниться те, чого Він прагне. А Його прагненням є не кадження і жертвоприношення, а справедливість щодо сироти та вдови.

На завершення Святіший Отець подякував різним учасникам цієї спільної молитви за єдність, скерувавши слова «щирої солідарності» до членів Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій. «Разом прямуймо шляхом, який Господь проклав перед нами, тобто, шляхом єдності», – побажав він.

Після завершення події Митрополит Епіфаній молитовно поклонився гробниці апостола Павла, яка знаходиться в центрі базиліки під її головним престолом.

Пресслужба Київської Митрополії
Української Православної Церкви (ПЦУ)

За публікацією «Vatican News»







 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.