Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023

Η ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΘΗΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

 

Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής


Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκε σήμερα, Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023 η τελετή ενθρόνισης του νέου Αρχιεπισκόπου Νέας Ιουστινιανής και Πάσης Κύπρου κ.κ. Γεωργίου, στον Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα Λευκωσίας.
Στην τελετή ενθρόνισης παρέστησαν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, οι εκπρόσωποι του Οικουμενικού Πατριαρχείου Σεβασμιώτατοι Αρχιεπίσκοποι Θυατείρων κ. Νικήτας και Κρήτης κ. Ευγένιος, και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος, εκπρόσωποι Ορθοδόξων Πατριαρχείων και Αυτοκεφάλων Εκκλησιών, Ιεράρχες και κληρικοί της Εκκλησίας της Κύπρου.
Επίσης, παρέστησαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Κύπρου κ. Νίκος Αναστασιάδης, η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Αννίτα Δημητρίου, το υπουργικό συμβούλιο, κρατικοί αξιωματούχοι, αρχηγοί και εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων.
Τον νέο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Γεώργιο προσφώνησε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κιτίου κ. Νεκτάριος, αφού νωρίτερα του παρέδωσε το αυτοκρατορικό σκήπτρο.
Στην συνέχεια το μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου ανέγνωσε ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων κ. Νικήτας, ενώ ακολούθησε η προσφώνηση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.
Να αναφερθεί ότι αυτή είναι η πρώτη ενθρόνιση Αρχιεπισκόπου, η οποία πραγματοποιείται στον νέο Καθεδρικό ναό του Αποστόλου Βαρνάβα στη Λευκωσία.






 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.