Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟY ΠΑΤΡΙΑΡΧOY ME TON ΣΕΙΧΗ TOY AΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ

 Επιμέλεια Ιωάννης Λότσιος Δρ.

Συνάντηση είχε ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Εσωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Υψηλότατο Saif bin Zayed Al Nahyan, με αφορμή την σύγκλιση του 14ο Συνέδριου Παγκόσμιας Πολιτικής (WPC) που διοργανώθηκε από το Αμπού Ντάμπι. 

Στην συνάντηση επίσης παραβρέθηκε Ύπατος Αρμοστής της Ε.Ε. για Εξωτερικές Υποθέσεις και Ασφάλειας Josep Borrell.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Σεΐχης καλωσόρισε τους επισκέπτες της πολιτείας και τους ευχήθηκε  μια επιτυχημένη συμμετοχή στο συνέδριο. Μεταξύ άλλων δήλωσε τα εξής: "Η πολλαπλότητα και η ποικιλομορφία των φόρουμ φιλοσοφικης, πολιτιστικής, πολιτικής και διαλόγου είναι μία από τις εκδηλώσεις πολιτισμού που χαρακτηρίζουν τις προηγμένες κοινωνίες, η οποία ενισχύει την σκέψη, τον πολιτισμό και την επίγνωση των προκλήσεων του παρόντος και του μέλλοντος".

Ο Σεΐχ Σαΐφ αντάλλαξε απόψεις με τους προσκεκλημένους  και με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, σχετικά με τα θέματα και τα κύρια ζητήματα που εξετάστηκαν από το Παγκόσμιο Συνέδριο και τη σημασία της εξεύρεσης λύσεων και της προβολής οραμάτων και ιδεών για πολλά θέματα που σχετίζονται με το μέλλον των κοινωνιών.

Emirates News Agency 

  Photo by ENA


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.