Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021

Ο ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΣΧΙΣΗΣ ΚΑΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΤΗΣ ΠΛΑΝΗΣ : ΓΕΡΩΝ ΤΥΧΩΝ (VIDEO)

 


Η Εκκλησία μέσα στους αιώνες ακολουθεί μια πορεία, βασισμένη στην παράδοση, η οποία ξεκινάει με τους Αποστόλους του Χριστού και το κύρηγμα Του. 2 χιλιετίες αργότερα, η Εκκλησία ακολουθεί την ίδια ακριβώς πορεία, παρά τους κινδύνους που έχει αντιμετωπίσει μπροστά στις διάφορες αιρέσεις και αποκλίσεις από την Ορθοδοξία, με τους μεγάλους Πατέρες της να στέκονται στέρεοι μπροστά στον κίνδυνο αυτό, αποτελώντας “λαμπάδες” μέσα στο σκοτάδι των δυσκολιών.

Σήμερα ερχόμαστε αντιμέτωποι με το ίδιο πρόβλημα, αυτό της απόσχισης, της απόκλισης από τον λόγο της Εκκλησίας, των Αποστόλων του Χριστού. Είμαστε μέλη της κοινωνίας του Θεού, του Σώματος της Εκκλησίας και σαν σώμα για να είναι υγιές πρέπει όλα τα μέλη να λειτουργούν μαζί για το καλό του συνόλου, υπακούοντας και υποστηρίζοντας την ενότητα του σώματος, της «μιας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας».

Με τον Γέροντα Τύχωνα, Ηγούμενο της Ι.Μ. Σταυρονικήτα Αγίου Όρους


Το βίντεο πλαισιώνει το Αργό “Κύριε Εκέκραξα” του Οσίου πατρός ημών Ιωάννου Δαμασκηνού σε ήχο α’. Ψάλλει ο άρχων πρωτοψάλτης της Μ.Τ.Χ.Ε. κ. Παναγιώτης Νεοχωρίτης
Πηγή: https://youtu.be/xx1helI267g

Ο πειρασμός της απόσχισης και ο κίνδυνος της πλάνης – Γέρων Τύχων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.