Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΣΤΗΝ 11η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΣΕ


                             Χαιρετισμός του Οικουμενικού Πατριάρχη στην 11η Γενική Συνέλευση του ΠΣΕ

Χαιρετισμό στην έναρξη της 11ης Γενική Συνέλευση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Εκκλησιών, η οποία ξεκίνησε χθες τις εργασίες της στην Καρσλούη της Γερμανίας, απηύθυνε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος. 

“Υπάρχει ανάγκη για κοσμική μετάνοια και κοσμική ανάσταση. Αυτό που απαιτείται δεν είναι τίποτα λιγότερο από μια ριζική αντιστροφή των προοπτικών και των πρακτικών μας. «Το αίμα του σταυρού» στην παραπάνω αποστολική αναφορά αποκαλύπτει και υποδεικνύει διέξοδο από τα αδιέξοδά μας προτείνοντας την αυτοκριτική και την αυτοθυσία ως λύσεις εγωκεντρισμού. «Το αίμα του σταυρού» παρέχει έναν τρόπο ανάληψης ευθύνης για τις πράξεις μας και τον κόσμο μας. Πρέπει όλοι να υιοθετήσουμε ένα πνεύμα ταπεινότητας και να εκτιμήσουμε τον κόσμο ως μεγαλύτερο από εμάς. Δεν πρέπει ποτέ να μειώνουμε τη θρησκευτική μας ζωή στους εαυτούς μας και στα δικά μας συμφέροντα. Πρέπει πάντα να θυμόμαστε την κλήση μας να μεταμορφώνουμε όλη τη δημιουργία του Θεού”, σημείωσε, μεταξύ άλλων, στον μαγνητοσκοπημένο  χαιρετισμό του ο Παναγιώτατος.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Οικουμενικού Πατριαρχείου στη Γενική Συνέλευση του ΠΣΕ είναι ο Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ. Τον Σεβασμιώτατο πλαισιώνουν οι Μητροπολίτες Μπουένος Άιρες κ. Ιωσήφ και Πισιδίας κ. Ιώβ, ο Επίσκοπος Ναζιανζού κ. Αθηναγόρας, ο Μεγάλος Σύγκελλος κ Ιάκωβος Κρότσακ, Αρχιμανδρίτης π. Στέφανος Τόμα , ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Καζαριάν, ο κ. Διονύσιος Μποζίκης, η κα Ελένη Τσο (Κορέα), η κα Kristina Mantasasvili, η κα Sofiya Maskat, η κα Μαρία Παναγιωτοπούλου, ο κ. Γεώργιος Βλαντής, η κα Natallia Vasilevich και η κα Αγγελική Ζιάκα.

orthodoxia news agency. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.