Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΙΕΒΟΥ ΕΠΙΦΑΝΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ


Επιμέλεια  μεταφρ.Ιωάννης Λότσιος Δρ.

Στις 16 Νοεμβρίου 2021, πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία του Προκαθήμενου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας  κ.κ. Επιφανίου και του Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως-Νέας Ρώμης, και Οικουμενικού Πατριάρχου  κ.κ. Βαρθολομαίου.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Επιφάνιος συνεχάρη για άλλη μια φορά τον Παναγιώτατο Πατριάρχη Βαρθολομαίο για το διπλό ιωβηλαίο του, που εόρτασε πρόσφατα ο Πατριάρχης - 30 χρόνια εκλογής και ενθρόνισης στον Πατριαρχικό Θρόνο της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας στην Κωνσταντινούπολη. Ο Μακαριώτατος ευχήθηκε στον Παναγιώτατο και εξ ονόματος όλης της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, υγεία, ανεξάντλητη πνευματική και σωματική δύναμη και πολλά ευλογημένα χρόνια διακονίας.

Ο  Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ευχαρίστησε για τις ευχές και βεβάιωσε την καλή κατασταση της υγείας του, υπενθύμισε με θέρμη και χαρά στην καρδιά του την επίσκεψη στην Ουκρανία και αναφέρθηκε στην επιτυχημένη επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα.

Υπηρεσία Τύπου της Μητρόπολης Κιέβου της
Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας (PCU)

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.