Πέμπτη 26 Μαΐου 2022

«ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ: ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ» ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΟ ΑΠΘ

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 30 χρόνων (1991-2021) από την ενθρόνιση του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, η Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ και το Πατριαρχικό Ίδρυμα Πατερικών Μελετών, σε συνεργασία με φορείς της Θεσσαλονίκης, διοργανώνουν Διεθνές Συνέδριο, με τίτλο «Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Τριάντα χρόνια διακονίας».

Η πανηγυρική, εναρκτήρια συνεδρία, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 26 Μαΐου 2022, στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ, με την παρουσία του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου.

Στον χαιρετισμό του ο Πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου, αναφέρθηκε στην προσφορά του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, η οποία είναι, όπως χαρακτηριστικά είπε «πολύπλευρη, με οικουμενική διάσταση και διεθνή αναγνώριση, στην Εκκλησία, τη θεολογία, την κοινωνία, τον άνθρωπο και συνιστά πηγή έμπνευσης για την οικογένεια του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου». Παράλληλα, επισήμανε ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος διακονεί τον άνθρωπο και την κοινωνία ανά την οικουμένη με ανύσταχτη φροντίδα και μακρόπνοο όραμα τριάντα και πλέον έτη και πρόσθεσε «η ευρύτητα του πνεύματός Σας, ο λόγος και το παράδειγμά Σας λειτουργούν και ως στυλοβάτες της επιστήμης, την οποία έχετε χαρακτηρίσει ως “πολύτιμον δῶρον τοῦ Θεοῦ, ἐφ᾿ ὅσον λειτουργεῖ ὡς διάκονος τοῦ ἀνθρώπου”» .

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 29 Μαΐου 2022, στην Αίθουσα Τελετών της παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ.

Στόχος του Συνεδρίου είναι, σύμφωνα με τους διοργανωτές, «να αναδειχθεί το πολυσχιδὲς έργο του Οικουμενικού Πατριάρχη, του μακροβιότερου στον θρόνο της Κωνσταντινούπολης όλων των εποχών, και ο ρόλος του Οικουμενικού Πατριαρχείου στον σύγχρονο κόσμο».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.