Τρίτη 21 Μαρτίου 2023

ΔΙΗΜΕΡΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ. “ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΙΛΟΥΝ, ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΤΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΟΥΝ” ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ “ΔΑΜΑΡΙΣ Η ΑΘΗΝΑΙΑ”

Συνοδική Επιτροπή επί των Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων

 Διήμερο Συνέδριο (19&20 Μαρτίου 2023) για την εξάλειψη της ενδοοικογενειακής βίας.
Οι γυναίκες μιλούν, αντιδρούν στη βία και ελπίζουν
Οικουμενικό Φόρουμ Ευρωπαίων Χριστιανών Γυναικών “Δἀμαρις η Αθηναία”

Το Οικουμενικό Φόρουμ Ευρωπαίων Χριστιανών Γυναικών σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και το Δήμο Αθηναίων διοργάνωσαν ένα διήμερο Συνέδριο με θέμα τη βία κατά των γυναικών. Ο τερματισμός της έμφυλης βίας απαιτεί συντονισμένη προσπάθεια από άτομα, κοινότητες και κυβερνήσεις για τη δημιουργία μιας κουλτούρας που εκτιμά και σέβεται τις γυναίκες και διαφυλάσσει την ασφάλεια και την ευημερία τους...Μεταξύ των σκοπών του Οικουμενικού Φόρουμ Ευρωπαίων Χριστιανών Γυναικών “Δάμαρις η Αθηναία” είναι η ενδυνάμωση των γυναικών και η δέσμευσή τους για δράση υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Το Συνέδριο είχε στόχο την συνειδητοποίηση και την πετυχημένη διαχείριση αυτού του όνειδους που τείνει να λάβει διαστάσεις πανδημίας, με σκοπό να δοθεί ελπίδα στις γυναίκες προτείνοντας τρόπους αντίδρασης στη βία και προοπτικές καταπολέμησής της.

Στη Στρογγυλή Τράπεζα που έλαβε χώρα τη δεύτερη μέρα του Συνεδρίου, 20/3, στις 8 μ.μ με θέμαΕλπιζομένων υπόστασις: H πρόταση του Χριστιανισμού για την πρόληψη της ενδοοικογειακής βίας συμμετείχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Ιγνάτιος Σωτηριάδης, ο πρώτος μέλος και ο δεύτερος Γραμματεύς της Συνοδικής Επιτροπής Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων, καθώς και αντιπρόσωποι της Καθολικής Εκκλησίας και της Ευαγγελικής. Οι εκπρόσωποι αυτών των χριστιανικών δογμάτων συμφώνησαν με τους εκπροσώπους της Εκκλησίας της Ελλάδος ότι είναι ευκταίον να αναπτυχθούν από κοινού εκκλησιαστικές δράσεις που να φθάνουν σε κλήρο και λαό, με σκοπό την πρόληψη και την εν γένει αντιμετώπιση του δραματικού κοινωνικού φαινομένου της έμφυλης βίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.