Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

Συνάντηση με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο θα έχει ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ το πρωί της Πέμπτης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ελπιδοφόρος θα μεταφέρει τις ανησυχίες της ελληνοαμερικανικής κοινότητας για τη προστασία των Χριστιανικών μειονοτήτων στη Τουρκία και τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Τέλος, αναμένεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος θα θέσει για μια ακόμα φορά στο υψηλότερο πολιτικό επίπεδο το θέμα που έχει προκύψει από την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Grateful to @SecPompeo for his ready ear to listen to concerns around security for the Ecumenical Patriarchate, peace in the Mediterranean, and the seizure of Hagia Sophia. The US must uphold rule of law, rights of minorities in Turkey, and peace for Greece, Cyprus and Turkey.
Ευχαριστώ τον @SecPompeo που άκουσε πρόθυμα τις ανησυχίες μας για το Οικουμενικό Πατριαρχείο, την ειρήνη στη Μεσόγειο, και την Αγ.Σοφία. Ζητάμε οι ΗΠΑ να υποστηρίξουν τη διεθνή νομιμότητα, τα δικαιώματα των μειονοτήτων στην Τουρκία, την ειρήνη μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Τουρκίας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.