Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2020

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ





ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος έγινε δεκτός με αισθήματα αγάπης και εκτίμησης από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο στο Φανάρι με τον οποίο είχε συνομιλίες για θέματα που αφορούν την Αρχιεπισκοπή Αμερικής.
Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος ενημέρωσε τον Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, μεταξύ άλλων, για την επανέναρξη των εργασιών ανοικοδόμησης του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν, καθώς και για την πορεία της πανδημίας στις Ηνωμένες Πολιτείες και τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής για την ανακούφιση όλων όσοι έχουν νοσήσει από το νέο κορωνοϊό.
Θα υπάρξουν κι άλλες συναντήσεις την Τετάρτη και Πέμπτη κατά τις οποίες θα γίνουν συζητήσεις για θέματα που αφορούν την πορεία των εκκλησιαστικών πραγμάτων στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής και τα Ιδρύματά της.
Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος μετέβη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο για να συμμετάσχει στην τελετή της Αρχής της Ινδίκτου, δηλαδή της Αρχής του Νέου Εκκλησιαστικού Ετους. Επίσης, έγινε δεκτός με ιδιαίτερη τιμή και ενθουσιασμό από τα μέλη της Ιεράς Συνόδου, αλλά και ιεράρχες του Φαναρίου.
Επίσης, ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος τέλεσε στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου τη βάπτιση του υιού του κ. Svetoslav Yurash, μέλους του Ουκρανικού Κοινοβουλίου και της συζύγου του κ. Σοφίας Yurash, ο οποίος έλαβε τα ονόματα Βαρθολομαίος - Ελπιδοφόρος. Κατά τη βάπτιση ο Παναγιώτατος εκπροσωπήθηκε από τον Αρχιμανδρίτη Χαράλαμπο Nichev, υπεύθυνο για την Ουκρανική Κοινότητα της Πόλεως.
Μετά το μυστήριο ο Πατριάρχης δέχθηκε σε ακρόαση τους γονείς του νεοφώτιστου, οι οποίοι τον παρουσίασαν στον Πατριάρχη εκζητώντας κατά την υπάρχουσα μακραίωνη παράδοση Πατριαρχική ευχή και ευλογία. Ο Πατριάρχης ευλόγησε το νεοφώτιστο νήπιο και συνεχάρη τους ευσεβείς γονείς.
Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος αναμένεται να επιστρέψει στην Εδρα του στη Νέα Υόρκη το Σάββατο, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου θα προεδρεύει της 45ης Κληρικολαϊκής Συνέλευσης της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, η οποία θα γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.