Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021

ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΤΙΜΗΣΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΥΧΗΘΗΚΕ ΕΤΗ ΠΟΛΛΑ

 

    
Ελληνική Κοινότητα Καΐρου                                 

Με μεγαλοπρέπεια γιόρτασε η Ελληνική Παροικία στο Κάιρο τα ονομαστήρια του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ Θεόδωρου Β’.

Το πρωί τελέσθηκε Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον Αγ. Γεώργιο, τη Ροτόντα της Ανατολής, την οποία παρακολούθησε σύσσωμη η παροικία του Καΐρου, για να δώσει τις ευχές της στον Προκαθήμενο του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου, ανάμεσά τους και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστος Καβαλής.

Ιδιαίτερα συγκινητικές ήταν οι στιγμές κατά τις οποίες οι μαθητές από την Ορθόδοξη Ακαδημία του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας τραγούδησαν στον Πατριάρχη Θεόδωρο ελληνικά τραγούδια. Ενώ όπως σημείωσε στο λόγο του για πρώτη φορά εορτάζει τα ονομαστήριά του στο Κάιρο, καθώς τα προηγούμενα χρόνια ταξίδευε στα βάθη της Αφρικής και ήταν μαζί με τα ταπεινά παιδιά και τους πονεμένους ανθρώπους. Θυμήθηκε όμως και τα έτη στο Καμαρούν και στη Ζιμπάμπουε κατά τα οποία εόρτασε ολομόναχος χωρίς να έχει την παρηγοριά έστω και ενός ατόμου, χωρίς να τους ευχηθεί κάποιος έτη πολλά.

«Σήμερα σε αυτά τα χρόνια της πανδημίας, γυρίζω το βλέμμα μου δεξιά και αριστερά γιατί δεν είμαι μόνος, έχω εσάς παιδιά μου και αδελφοί μου». Ο Προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου μίλησε με τα πιο θερμά λόγια για τους Πρέσβεις της Ελλάδος και της Κύπρου οι οποίοι ήταν και εκείνοι εκεί για να τους ευχηθούν.

Ο Πατριάρχης Θεόδωρος ευχαρίστησε και τον Πρόεδρο της Ε.Κ.Κ κ. Χρήστο Καβαλή, το οποίο όπως είπε γνωρίζει από παλιά, για τον οποίο όπως είπε αγαπά το έργο του Πατριαρχειου Αλεξανδρείας. «Είστε πάντα κοντά μας, σας ευλογώ. Εύχομαι στις Κοινότητες, Ελληνόφωνες και Αραβόφωνες να τις σκεπάζει πάντα η Χάρις του Θεού».


Φωτογραφίες και Video: Γιάννης Φουρτούνας.

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.