Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021

ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΓΕΡΩΝ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ


 Εκ μέρους της Σεπτής Ιεραρχίας τον Παναγιώτατον προσφώνησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ.

“Το ανθρώπινον Σώμα εις τα Δεξιά του Πατρός και ημείς έχομεν κλονιζόμεθα εκ μιάς πανδημίας! Ο γλυκύτατος Κύριος εποίησε τα πάντα καινά, και ημείς συνεχίζομεν την φαρισαικήν τακτικήν μιάς επιγείου δόξης του Μεσσίου διό και ενοχλούμεθα υπό του πραέος και ταπεινού τη καρδία Ιησού. Την εν σταδίοις και μαρτυρίοις και οδόσι θηρίων δόξαν των μαρτύρων μηδαμώς αντιλαμβανόμεθα. Προσκυνούμεν αυτών την μετά θάνατον δόξαν ως δόξαν ήτις θριαμβεύσει έναντι όσων ημείς θεωρούμεν εχθρούς. Κατελίπομεν τον Κύριον μόνον, μόνον μεθ΄ιδρώτος ωσεί θρόμβοι αίματος, αγωνιούντα διά τον δαιμονικόν θάνατον, και περιβάλλομεν μετά ζήλου μίαν θρησκείαν βασιζομένην εις τα σκήπτρα της εξουσίας και μόνον.

Ημείς, Παναγιώτατε, ουχ ούτως! Διότι τούτο εδιδάχθημεν παρά του Υμετέρου Αποστολικού υποδείγματος, εκ του βίου και της πολιτείας Υμών. Εξ Εκείνου, Όστις διδάσκετε παντί σθένει και λόγω ότι η μεγάλη Μάρτυς της αποκεκαλυμμένης Αληθείας, η Μεγάλη του Χριστού Εκκλησία, μεγαλύνεται εν ευθύναις και ουχί, τελικώς εν προνομίοις. Ότι μείζον το μένειν εν τη κοινωνία της Εκκλησίας ή το επιμένειν εις τον στείρον τύπον. Ότι καλόν το πιστεύειν ορθώς τα πατρώα, άγιον, όμως το βαδίζειν επί τοις ίχνεσι των Πατέρων. Ότι καλή η ιεραποστολή, όταν, όμως, δεν είναι σύμφωνος τη εκκλησιολογία και τω της Εκκλησίας φρονήματι, καταλήγει εις πλήρη θρησκειοποίησιν, εις έκπτωσιν, εις αμαρτίαν και ζημίαν ανυπολόγιστον.

Υπέρ τούτων απάντων, ων ίσμεν και ων ουκ ίσμεν μεγάλως ευχαριστεί και συγχαίρει Υμίν η περί την Υμετέραν Σεπτήν Κορυφήν σεβασμία Ιεραρχία του Θρόνου Αυτής. Και ευρίσκομεν την εύσημον ταύτην ημέραν ως αφορμήν διά να εξάρωμεν και εν τη έδρα Αυτής, την επέλευσιν και σκήνωσιν του Παρακλήτου εις την ζωήν και τας πράξεις Υμών και να Τον δοξολογήσωμεν ότι “στις πιο δύσκολες ημέρες, ο Θεός μας οικονόμησε τον καλλίτερο Πατριάρχη” (Όσιος Παίσιος ο Αγιορείτης)”.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.