Σάββατο 5 Ιουνίου 2021

Збірник «Православ’я в Україні»


04 Червня 2021

З такою назвою впродовж уже 10 років у Київській православній богословській академії проходили Міжнародні наукові конференції, які об’єднували велике коло фахівців різних напрямків, представників знаних наукових установ та інституцій, навчальних закладів та музеїв, заповідників різного рівня та підпорядкування.

Збірник (№ 10, 2020) «Православ’я в Україні», що підготований спільно з Інститутом української археографії та джерелознавства ім. М. С. Грушевського НАН України та Національним заповідником «Софія Київська», має присвяту: «До 400-річчя з часу відновлення православної ієрархії Київської митрополії Єрусалимським патріархом Феофаном».

Видання (обсягом 708 сторінок з кольоровою вкладкою), були надруковані за сприяння Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія, який впродовж всіх попередніх 10 років, ще будучи ректором Київської академії, ревно опікувався, як підготовкою наукової конференції, так і публікацією її результатів.

Завдяки такій підтримці кожен з авторів – як професорів і докторів наук, так і доцентів та кандидатів наук, а особливо молодих науковців – аспірантів і активних студентів магістратури мають можливість отримати нове видання абсолютно безкоштовно. Для широкого кола зацікавлених є можливість вже сьогодні побачити та почитати нове видання, як і всі попередні збірники на сайті Київської православної богословської академії за покликанням.

Варто наголосити на тому, що презентований збірник ніби підсумовує всі попередні напрацювання за 10 років та завершується відповідним систематизованим Дмитром Гордієнком «Покажчиком змісту збірників «Православ’я в Україні» за 2011 – 2020 роки [випуски I – X]», де можна прослідкувати всю бібліографію за різними тематичними зрізами: вступні слова та доповіді співголів оргкомітету (15 позицій), богослів’я (до 109 позиції), Київ – другий Єрусалим (до 111 позиції), церковна історія (до 254 позиції) тощо. Загалом нараховується 770 бібліографічних позицій сучасних досліджень з тих чи інших актуальних тематик для нашого сьогодення.

Вітаємо всіх наших колег, які так чи інакше долучалися впродовж 10 років до наукової праці під час роботи конференцій в Київській православній богословській академії та подавали до друку свої напрацювання. Дай Боже всім нам сил і натхнення для подальших звершень для утвердження, як Українського Православ’я, так і нашої Батьківщини.

Протоієрей Віталій Клос

 pomisna.info

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.