Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021

Слово Митрополита Епіфанія на урочистому засіданні ВРЦіРО з нагоди 25-ліття від часу її заснування

 

24 Червня 2021

Ваше Блаженство владико Святослав, головуючий у Раді! Дорогі брати!

Шановні представники держави, дипломати, партнери Ради і гості нашого ювілею!

Від імені Православної Церкви України, від себе особисто сердечно вітаю всіх з цією подією. Чверть століття Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій не просто існує – вона активно і плідно працює, сприяючи міжконфесійному та церковно-суспільному діалогу, взаємодії з державою і міжнародними партнерами.

Добровільність і рівноправність участі в Раді, консенсус в ухваленні рішень, повага до ідентичності кожного з членів Ради, зосередження в першу чергу на тих питаннях, у яких провідники релігійних спільнот України можуть висловити спільну позицію – такими є базові цінності нашого об’єднання. У такий спосіб ми не лише в закликах і відозвах, але самою практикою життя засвідчуємо суспільству і світу, що цілком можливо, зберігаючи власну віру, традицію та ідентичність, не поступаючись у переконаннях – водночас творити спільний простір, єднатися навколо фундаментальних принципів правди, добра, любові, захищати свободу віросповідання, свідчити перед усіма, що віра в Бога є джерелом порозуміння та миру, поступу і взаємодопомоги.

Всі ці якості сприяли тому, що у вирішальні моменти новітньої історії України Рада демонструвала зрілість, ставала в обороні правди, протистояла спробам ззовні розпалити в суспільстві вогонь релігійної чи міжнаціональної ворожнечі. Ці досягнення треба цінувати та примножувати.

Безперечно, що не завжди у нашій праці ми мали бажане порозуміння чи успіх. Але накопичений досвід, усвідомлення відповідальності перед Богом, перед Україною, перед тими, хто на нашій землі своїм жертовним служінням і навіть ціною життя виборював релігійну свободу, захищав людську гідність і свідчив правду, перед нашими попередниками, які в різні роки працювали для розвитку Ради – нехай все це допомагає нам надалі належно продовжувати справу, започатковану 25 років тому.

Приєднуюсь до вітань, які звучать у цій залі! Дякуємо Богові за все, що Він допоміг нам зробити дотепер і просимо благословити нас на подальшу плідну працю!

pomisna.info 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.