Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ: ΣΤΗ ΒΙΝΝΙΤΣΑ ΕΝΟΡΙΑ ΚΕΡΔΙΣΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΙΕΡΟ ΝΑΟ

Στις 4 Σεπτεμβρίου οι ενορίτες της ενορίας του Αγίου Αποστόλου του Ευαγγελιστή Ιωάννη του Θεολόγου της Ουκρανικής Εκκλησίας στο χωριό Κρασνοσίλκι πραγματοποίησαν καθαρισμό στον ιερό ναό του χωριού τους. 

Επί δυόμισι χρόνια ο ναός παρέμεινε κλειστός. Τόσος καιρός χρειάστηκε για να τελεσιδικήσουν τα δικαστήρια που έγιναν μετά από προσφυγές υποστηρικτών του Πατριαρχείου Μόσχας, οι οποίοι αντιδρούσαν στην απόφαση των ενοριτών να ακολουθήσουν τον Τόμο Αυτοκεφαλίας.

Όπως περιέγραψε στο «Πνευματικό Μέτωπο» ο εφημέριος της ενορίας πατέρας Ροστισλάβ, μετά τον καθαρισμό του ναού πραγματοποιήθηκε προσευχή μαζί με τους ενορίτες προκειμένου να ευχαριστήσουν τον Κύριο για την γενναιοδωρία και την χάρη Του και να του ζητήσουν ειρήνη για την Ουκρανία και ευημερία σε κάθε ουκρανικό σπίτι. 

Οι ενορίτες ευχαρίστησαν τα όργανα της τάξης για την διασφάλιση της ήρεμης μετάβασης της ενορίας και την αποτροπή οποιασδήποτε προβοκάτσιας εκ μέρους της Ρωσικής Εκκλησίας.

Η ενορία είχε αποφασίσει με απόλυτη πλειοψηφία να ενωθεί με την Ουκρανική Εκκλησία έπειτα από συνέλευση και ψηφοφορία. Συγκεκριμένα, κατέθεσε τα χαρτιά της για αλλαγή καταστατικού το 2009 ωστόσο άτομα φιλικά προσκείμενα στη Ρωσική Εκκλησία κατέθεσαν ένσταση στα δικαστήρια προσπαθώντας να ακυρώσουν την απόφαση της πλειοψηφίας. Μάλιστα είναι ενδεικτικό ότι η ένσταση κατατέθηκε Χριστούγεννα. Από τότε η ενορία κέρδισε τα δικαστήρια σε όλους τους βαθμούς μέχρι και τις 5 Ιουλίου όταν εκδικάστηκε και από το ανώτατο δικαστήριο δικαιώνοντας την απόφαση της ενορίας.

Όλο αυτό το διάστημα η Ρωσική Εκκλησία διέδιψε ψεύδη για «αρπαγή» του ναού. Πρόκειται για την συνηθισμένη κατηγορία που εξαπολύουν οι εκπρόσωποι της Ρωσικής Εκκλησίας σε αυτές τις περιπτώσεις αναφερόμενοι στις μεταβάσεις των ενοριών, οι οποίες πραγματοποιούνται εντελώς νόμιμα.

 df.news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.