Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2021

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΘΗΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Πρώτη Σεπτεμβρίου σήμερα και στην Ουκρανία ανοίγουν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια. Ο Προκαθήμενος της Ουκρανικής Εκκλησίας Μακαριώτατος Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφάνιος δημοσίευσε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook μήνυμα προς τους μαθητές, τους γονείς τους και τους εκπαιδευτικούς. Ειδικότερα ο Μακαριώτατος έγραψε: 

«Πρώτη Σεπτεμβρίου είναι μια γιορτή, η οποία μάλλον δεν προσπερνάει καμία οικογένεια. Κάποιος, ήδη ενήλικας, τη θυμάται αναπολώντας την περίοδο όταν το μεγαλύτερο πρόβλημα που είχε στη ζωή του ήταν το αποτέλεσμα των εξετάσεων. Κάποιος, συνοδεύοντας τα παιδιά του στο σχολείο, τους εύχεται μέσα από την καρδιά του εύκολη μάθηση, καλούς δασκάλους και πιστούς φίλους. Κάποιος με χαρά συναντώντας τους μαθητές του, ευχαριστεί τον Κύριο για την κλίση στη διδασκαλία – είναι έτοιμος να δίνει στα παιδιά όχι μόνο γνώσεις αλλά και την αγάπη του, την ψυχή του. Οι μαθητές και οι φοιτητές χαίρονται για τη συνάντηση με τους συμμαθητές και τους συμφοιτητές τους. Και εκείνοι που πηγαίνουν στην πρώτη ή στην τελευταία τους τάξη θα θυμούνται ιδιαίτερα αυτή την πρώτη Σεπτεμβρίου.

Αγαπητοί μαθητές, φοιτητές, γονείς, δάσκαλοι! Σήμερα στην προσευχή θα ευχαριστήσουμε τον Κύριο για τη δυνατότητα να διδασκόμαστε και να υλοποιούμε όλα τα ταλέντα που έχουν δοθεί από τον Θεό, να τα αναπτύσσουμε και να τα χρησιμοποιούμε για το δικό μας καλό και το καλό άλλων ανθρώπων. Θα ζητήσουμε από τον Κύριο δυνάμεις και ευλογία για να ακολουθήσουμε τον καλό δρόμο της μάθησης, να τον διασχίσουμε με σοφία και αντοχή, συνεχώς ωριμάζοντας πνευματικά, ηθικά, διανοητικά, σωματικά. Όπως όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα ανοίγουν σήμερα τις πόρτες τους, έτσι και εσείς ανοίξτε τις ψυχές σας, τις καρδιές και το μυαλό για τη μάθηση».

 df.news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.