Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΗΝ ΑΡΜΕΝΙΑ

 Φώτο Ι.Α.Α.

Ιωάννης Λοτσιος Δρ. 
EXCLUSIVE

 Greeting Message from the Archbishop of Athens and All Greece Hieronymus to the International Conference in Armenia for Religious Freedom and Peace

Χαιρετιστήριο Μήνυμα απέστειλε η Α.Θ. Μακαριώτητα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος στο Διεθνές Συνέδριο στην Αρμενία για την Θρησκευτική Ελευθερία και Ειρήνη, και με πρωτοβουλία του Πατριάρχου των Αρμενίων κ.κ. Καρεκίν.
Το Διεθνές Συνέδριο περιλαμβάνει υψηλόβαθμους Θρησκευτικούς Ηγέτες, ειδικούς επιστήμονες από όλο τον κόσμο για να εξετάσουν τα θέματα που σχετίζονται με την Διεθνή Θρησκευτική Ελευθερία και την διατήρηση της πνευματικής, πολιτιστικής  και ιστορικής κληρονομιάς του κόσμου, η οποία πολύ συχνά απειλείται από εθνοτικές και θρησκευτικές μισαλλοδοξίές, ειδικά κατά την διάρκεια πολέμων και ένοπλων συγκρούσεων.
Στο Διεθνές Συνεδριο εξετάζονται τα θέματα που έχουν δημιουργηθεί  και τις ανησυχίες σχετικά με την δυνατότητα των Αρμενίων να έχουν πρόσβαση σε ιστορικά μοναστήρια και εκκλησίες για την λατρεία και υπάρχουν φόβοι για την διατήρηση χιλιάδων αρμενικών εκκλησιών, ιστορικών μνημείων και αρχαιολογικών χώρων που βρίσκονται στις κατεχόμενες περιοχές.


Το Χαιρετιστήριο Μήνυμα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ.κ. Ιερωνύμου ανέγνωσε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιγνάτιος Σωτηριάδης, Εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου, Γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος. Το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου παρατίθεται εις την ελληνικήν και την αγγλικήν γλώσσα.

 Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών στο χαιρετισμό του αναφέρεται καταρχήν: «Με αισθήματα χαράς και ευθύνης, αλλά και με έντονο ενδιαφέρον, στρέφω την προσοχή μου προς την έγκριτη διεθνή συνάντηση, για να απευθύνω ευφρόσυνο χαιρετισμό προς τις εργασίες του παρόντος Συνεδρίου, το οποίο έχει ιδιάζουσα αξία για την Χριστιανική Εκκλησία μας, για την ανθρωπότητα και την Οικουμένη όλη…..».  Περισσότερο στο Μήνυμα του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών τονίζει την αξία του Ευαγγελίου και της συνεργασίας, επισημαίνοντας ότι: «Η διαπολιτισμική και θρησκευτική διάσταση της ετερότητας μπορεί να εστιασθεί κριτικά στον ειλικρινή δημιουργικό διάλογο για την αντιμετώπιση κοινών προβλημάτων,  όπως η φτώχεια, η θρησκευτική βία, ο φανατισμός κι η διαφύλαξη της ειρήνης, με προαγωγή της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης, πάντοτε με έμπρακτη αγάπη, επικοινωνία, και ομοφροσύνη προς τις άλλες κοινότητες».

Τέλος, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών τονίζει ότι: « Η Εκκλησία της Ελλάδος και ο ευσεβής Ελληνικός λαός διαχρονικά υποστήριζαν και υποστηρίζουν αυτές τις χριστιανικές και οικουμενικές αξίες, υψώνοντας φωνή διαμαρτυρίας, όποτε απαιτούσαν τα γεγονότα, με τελευταίο παράδειγμα τα λυπηρά συμβάντα γύρω από το Artsah..».

Παραθέτουμε το Χαιρετιστήριο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα:

 




 


 


 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.