Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018

ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ



Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Γεωργίας φαίνεται ότι θα αναγνωρίσει την νέα Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας, με Επικεφαλής τον Μητροπολίτη Κιέβου κ. Επιφάνιο.
Σήμερα, Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Γεωργίας, συνεδρίαζε υπό την προεδρία του Πατριάρχη Γεωργίας κ. Ηλίας στην Τιφλίδα.
Σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Τσιλκάνι καί Ντουσέτι κ. Ζωσιμά, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Γεωργία βλέπει θετικά την Αυτοκεφαλία στην Ουκρανία.
”Η Εκκλησία της Γεωργίας υποστηρίζει την Αυτοκεφαλία” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Τσιλκάνι και Ντουσέτι κ. Ζωσιμάς σε ερώτηση δημοσιογράφων για την θέση της Εκκλησίας της Γεωργίας σχετικά με την Αυτοκεφαλία στην Ουκρανία.
Σύμφωνα πάντως με τον Μητροπολίτη Ζωσιμά η τελική απόφαση της Εκκλησίας της Γεωργίας θα είναι τον Ιανουάριο, όπου ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα παραχωρήσει και τον Τόμο στον Μητροπολίτη Επιφάνιο.
Πληροφορίες της Romfea.gr αναφέρουν ότι εντός της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Γεωργίας, υπήρξαν απόψεις υπέρ της Αυτοκεφαλίας αλλά και κατά της Αυτοκεφαλίας, που είχε ως αποτέλεσμα να μην ληφθεί καμία επίσημη απόφαση ακόμη.
 Πηγή: