Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020

Православна Церква України

 

Православна Церква України

Ευχαριστήριο Μήνυμα της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, του Μακαριωτάτου Μητροπολίτου Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ. Επιφανίου προς την Εκκλησία της Κύπρου και τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο στα ουκρανικα
  Message of Orthodox Church of Ukranie  and Metropolitan Epiphanius of Kiev and All Ukraine  to the Church of Cyprus  for the recognition of the Autocephalous Church of Ukraine.

Дорогі брати і сестри! З радістю повідомляємо вам добру новину: Предстоятель Православної Церкви Кіпру Архієпископ Нової Юстиніани і всього Кіпру Хризостом II у суботу, 24 жовтня, під час синодальної спільної Божественної літургії у монастирі Богородиці Хрісоррогіатісса, що у м. Пафос, вперше під час Великого входу пом’янув у Диптиху ім’я Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія як Предстоятеля автокефальної Православної Церкви України.

Таким чином, Кіпрська Церква, яка є однією з найдавніших помісних Церков, визнана автокефальною на ІІІ Вселенському соборі, та 10-та за місцем у Диптиху, доєдналася до визнання Томосу про автокефалію Православної Церкви України та стала четвертою Церквою, яка визнає Помісну ПЦУ – після Вселенського Патріархату, Церкви Греції та Олександрійського Патріархату.

Ми дякуємо нашим православним братам і особисто Блаженнійшому Архієпископу Хризостому за підтримку в непростий час становлення та взаємно молимося за них, за всю Кіпрську Церкву та побожний народ Кіпру.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.