Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΘΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΑΓΓΛΙΚΑΝΩΝ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ (ICAOTD)

a5604bde 98e

Μετά την ακύρωση, λόγω της πανδημίας του κορωναϊού, της ετήσιας συνάντησης της ολομέλειας της Διεθνούς Επιτροπής του Θεολογικού Διαλόγου της Αγγλικανικής Κοινωνίας με την Ορθόδοξη Εκκλησία, η οποία θα λάμβανε χώρα στην Αθήνα το τρέχοντα μήνα Οκτώβριο, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή συνάντηση σήμερα, Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020, με την παρουσία των δύο συμπροέδρων, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βελγίου κ. Αθηναγόρου (Οικουμενικό Πατριαρχείο) και του πρώην Αρχιεπισκόπου του Armagh Dr Richard Clarke  (Αγγλικανική Κοινωνία).

Κατά την διάρκεια της συνάντησης τα μέλη της Επιτροπής μετέφεραν τα νέα των Εκκλησιών τους, ενώ έγινε αναφορά στην εξέλιξη του υπό έκδοση κειμένου σχετικά με την οικολογία "Διαχειριστές της Δημιουργίας'' (Stewards of Creation), το οποίο είχε καταρτισθεί και συμφωνηθεί σε προηγούμενες συναντήσεις και υπήρξε ενημέρωση για το υπό επεξεργασία κείμενο σχετικά με θέματα ηθικής και του τέλους της ζωής.

Η Επιτροπή συνάχθηκε με προσευχή και θα συνεχίσει να προσεύχεται με ελπίδα για την Εκκλησία και τον κόσμο, στις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε, αφουγκραζόμενη το βιβλικό χωρίο «Τοῦ δὲ πλήθους τῶν πιστευσάντων ἦν ἡ καρδία καὶ ἡ ψυχὴ μία, καὶ οὐδὲ εἷς τι τῶν ὑπαρχόντων αὐτῷ ἔλεγεν ἴδιον εἶναι, ἀλλ' ἦν αὐτοῖς ἅπαντα κοινά. (Πραξεις 4,32)»

Η συνάντηση της ολομέλειας, η οποία ακυρώθηκε φέτος, μεταφέρεται για το 2021, μεταξύ 18 και 25 Οκτωβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.