Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020

ΜΗΝΥΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΥΗΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΑΘΗΝΩΝ

 

orthodoxia news agency.gr

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ έστειλε ένα μήνυμα αλληλεγγύης προς την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία και τον ελληνικό λαό, μετά τον ισχυρό σεισμό της Παρασκευή που έπληξε τη Σάμο. Το μήνυμα απευθύνεται στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο και αναφέρει μεταξύ άλλων «στέλνουμε τα συλλυπητήριά μας σε όλες τις οικογένειες και προσευχόμαστε στην Αγία Τριάδα να αναπαύσει τις ψυχές εκείνων που έχασαν τη ζωή τους. 

Δείτε την επιστολή: 

«Μάθαμε με μεγάλη λύπη για τις συνέπειες του ισχυρού σεισμού που σημειώθηκε βόρεια του νησιού της Σάμου και που επηρέασε τους πληθυσμούς των γειτονικών χωρών Ελλάδα και Τουρκία.

Σε αυτές τις στιγμές κακουχίας, εκ μέρους του Ιερού Κλήρου και των πιστών της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρουμανίας, στέλνουμε τα συλλυπητήριά μας σε όλες τις οικογένειες και προσευχόμαστε στην Αγία Τριάδα να αναπαύσει τις ψυχές εκείνων που έχασαν τη ζωή τους. Προσευχόμαστε επίσης για τη θεραπεία των τραυματιών και για τη βοήθεια όλων εκείνων που έχουν πληγεί από αυτόν τον σεισμό.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας προς την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία και τον ελληνικό λαό. Ταυτόχρονα, προσευχόμαστε στον Θεό να προστατεύσει ολόκληρο τον κόσμο από σεισμούς και άλλες καταστροφές.

Σας αγκαλιάζουμε αδελφικά στον Χριστό τον Κύριο!

† Ο Δανιήλ
Πατριάρχης της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρουμανίας»

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.