Предстоятель ПЦУ зустрівся з делегацією Олександрійського Патріархату

27 липня 2021 р. у Синодальній залі Митрополичого дому – Резиденції Предстоятеля ПЦУ Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній прийняв делегацію Олександрійського Патріархату, яка з благословення Блаженнійшого Папи і Патріарха Олександрійського і всієї Африки Феодора прибула до Києва на святкування дня пам’яті святого рівноапостольного князя Київського Володимира і 1033-ліття Хрещення Руси-України.

Предстоятеля другого за честю Олександрійського Патріархату представляють патріарший вікарій єпископ Вавилонський Феодор та архімандрит Георгій.

На зустрічі також був присутній заступник голови Управління зовнішніх церковних зв’язків ПЦУ архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій.

Від імені Блаженнійшого Патріарха Феодора єпископ Вавилонський передав теплі вітання і найкращі побажання та ікону святого великомученика Георгія Переможця. Також члени делегації подарували Блаженнійшому владиці пастирський посох, виготовлений у Єгипті.

Предстоятель Православної Церкви України висловив вдячність Папі і Патріарху Олександрійському Феодору, другому за честю серед Предстоятелів Помісних Церков, за вітання, добрі побажання, подарунки та підтримку.

На пам’ять про візит гості отримали панагію і хрест з дарчим написом Київського Митрополита.

27-28 липня 2021 р. делегація Олександрійського Патріархату візьме участь у святкових богослужіннях у Михайлівському Золотоверхому соборі м. Києва.

Пресслужба Київської Митрополії Української Православної Церкви (ПЦУ)