Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΜΕ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΒΑΡΣΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΟΥΚΡΑΝΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ (ΦΩΤΟ)

 


Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, επισκέφθηκε την ενορία του Αγίου Ιωάννη της Κλίμακος όπου και συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Σάββα της Βαρσοβίας, και τέλεσε μνημόσυνο για τους πρώην Προκαθημένους και ιεράρχες της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Πολωνίας.

Μετά από μια σύντομη προσευχή και προσκύνηση του Τίμιου Σταυρού, ο Μητροπολίτης Σάββας απηύθυνε χαιρετισμό στον Οικουμενικό Πατριάρχη.

Ο κ. Βαρθολομαίος από την πλευρά του, ευχαρίστησε τους πιστούς που συγκεντρώθηκαν στον ναό, για την υποδοχή και τα καλά τους λόγια, ενώ απευθυνόμενους στους Ουκρανούς, διαβεβαίωσε για την προσευχή και την υποστήριξή του προς το έθνος της Ουκρανίας σε αυτή τη δύσκολη περίοδο του πολέμου.

Στη συνέχεια ο Οικουμενικός Πατριάρχης αφού ευλόγησε τους πιστούς, τέλεσε τρισάγιο στη μνήμη των κεκοιμημένων Προκαθήμενων της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Πολωνίας.

Συνομίλησε με τους πιστούς για τον σκοπό της επίσκεψης του στην Πολωνία, αλλά και ενημερώθηκε για τρέχοντα θέματα που απασχολούν την πολωνική ορθοδοξία.

orthodoxtimes.gr 

Νωρίτερα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης είχε παραβρεθεί στη δοξολογία στο Παρεκκλήσι του Αγίου Κύριλλου και Μεθοδίου, του Μητροπολιτικού Ναού της Βαρσοβίας.

Εκεί είχε συνάντηση με την ελληνική κοινότητα, με ορθόδοξους ιερείς αλλά και με πρόσφυγες από την Ουκρανία που στεγάζονται στο Ορθόδοξο ΠΟλιτιστικό Κέντρο της Βαρσοβίας.

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο Ντούντα αλλά και τον Μητροπολίτη Σάββας για την πρόσκληση και την ευκαιρία να επισκεφθεί την Πολωνία, εξέφρασε τον σεβασμό του για τη βοήθεια που προσφέρουν οι Πολωνοί στους πρόσφυγες από την Ουκρανία, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία του για την τραγωδία του πολέμου.

Παράλληλα ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Σάββας για την ποιμαντική φροντίδα των Ελλήνων που ζουν στην Πολωνία, ευλόγησε την ελληνική κοινότητα και επισκέφθηκε και συνομίλησε με πρόσφυγες από την Ουκρανία.

Η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη θα διαρκέσει μέχρι την Τετάρτη, 30 Μαρτίου. Την Τρίτη θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.






Φωτό: @IakovosKrochak, wiadomosci.cerkiew.pl










 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.