Πέμπτη 3 Μαρτίου 2022

OCU PRIMATE APPEALS TO BELARUSIANS: FIGHT AGAINST YOUR GOV’T THAT’S INVOLVED IN RUSSIAN AGGRESSION

Metropolitan Epifaniy has appealed to the Belarusian people not to side with the criminal aggression of the Russian Federation, so that Belarus would not be involved in the war against Ukraine.

“I appeal to the Belarusians, our neighbors – you know what it’s like to live under a dictatorship, you protested against it. They want to bring the same, even worse, dictatorship to us in Ukraine. Fight with all your might against your government being permanently involved in vile and criminal Russian aggression and your soldiers being thrown to find death for the sake of Putin’s imperial fantasies,” said Metropolitan Epiphanius.

The head of the Orthodox Church of Ukraine, Metropolitan Epifaniy, also warned every Ukrainian citizen who hopes to gain power and positions in occupied Ukraine from bloody Russian hands: “Hell will be prepared for you together with Judas.”

 

Звернення Митрополита Епіфанія (2 березня 2022 р.)

02 Березня 2022

Дорогі брати і сестри!

Вже тиждень триває опір України російській агресії – хоча кожна година цього часу здається багатьом довгою, як доба. Росія продовжує діяти як терорист, атакуючи наші міста, обстрілюючи мирних мешканців, руйнуючи громадську інфраструктуру.

Наша боротьба проти ворога є важкою, але ми віримо в нашу перемогу, бо на нашому боці правда і Божа допомога. Свідченням цієї допомоги є руйнування плану ворога за кілька днів швидкого просування досягти поставленої мети – знищити державність України.

Саме тому агресор шукає все нові резерви для вторгнення, схиляючи до злочину Білорусь. Я звертаюся до білорусів, наших сусідів – ви знаєте, що таке жити при диктатурі, ви протестували проти цього. Таку саму, навіть ще грішу диктатуру на штиках хочуть принести нам в Україну. Боріться всіма силами проти того, щоби ваша держава остаточно була втягнута в підлу і злочинну російську агресію, а ваші солдати – були кинуті на смерть заради імперських фантазій Путіна.

Як ієрарх і Предстоятель Православної Церкви України хочу попередити також кожного з українських громадян, хто має сподівання з кривавих російських рук отримати владу і посади в окупованій Україні: на вас впадуть вічні ганьба і прокляття від людей і від Бога такі самі, які впали на зрадника Іуду. Разом з Іудою вам буде уготоване пекло.

Дорогі брати і сестри!

Страждання, принесені війною, напруга від численних оголошень про напад з повітря, турбота про майбутнє, про рідних і близьких – все це не може не пригнічувати. Страх і тривога обертаються спокусою вилити емоції, гнів, осуд на тих, хто є поруч. Поборюйте це! Не давайте темряві захоплювати серце.

Найкращим засобом для цього є молитва. Щире звернення до Бога заспокоює душу, дає очищення і зміцнює сили. Читайте молитви з Молитовника, читайте книгу Псалмів з Біблії, моліться своїми словами – головними є щирість та почуття, з якими ви промовляєте до Бога.

Сьогодні я мав радість помолитися у Михайлівському Золотоверхому соборі за наших захисників, за Президента і весь наш народ. Також опівдні на молитву в Святій Софії зібралися представники всієї релігійної спільноти України, об’єднані у Всеукраїнську Раду Церков.

Сьогодні ж я отримав лист співчуття і підтримки від Предстоятеля Церкви Греції Архієпископа Афінського Ієроніма. Він засвідчує засудження російської агресії проти України, запевняє у молитві та гуманітарній допомозі, які здійснює Церква Греції. Ми щиро вдячні нашим братам за це.

На завершення ще раз хочу згадати про нашу святиню, Святу Софію, яка, як ви знаєте, теж опинилася під загрозою російської атаки. Сьогодні відбулася символічна подія: на південно-східному куполі собору був знову поставлений хрест, який раніше впав під час негоди. Вірю, що як цей хрест буде відновлена і цілісність нашої держави. Спільними зусиллями ми досягнемо, з допомогою Божою, перемоги над агресором.

На боротьбу за це я закликаю Господнє благословення і допомогу на всіх вас!

Боже Великий, Єдиний, нам Україну храни!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.