Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ – ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΙΕΒΟΥ ΕΠΙΦΑΝΙΟΥ

 


Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος επικοινώνησε τηλεφωνικά, σήμερα Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022 το πρωί, με τον Μακαριώτατο Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιο και του εξέφρασε, για μία ακόμη φορά, την αμέριστη συμπαράσταση της Εκκλησίας της Ελλάδος προς τον χειμαζόμενο ορθόδοξο λαό της Ουκρανίας.

Ο Μακαριώτατος επεσήμανε ιδιαίτερα ότι η παντοειδής στήριξη της αδελφής Εκκλησίας της Ουκρανίας απασχολεί ουσιαστικά την Εκκλησία της Ελλάδος, γι’ αυτό ήδη έχει αποσταλεί Εγκύκλιο Συνοδικό Σημείωμα προς την Ιερά Αρχιεπισκοπή και τις Ιερές Μητροπόλεις Αυτής, με το οποίο ζητείται η ενημέρωση περί της δυνατότητος αυτών να φιλοξενήσουν πρόσφυγες από την Ουκρανία και ιδιαιτέρως παιδιά και ασυνόδευτα ανήλικα.

Ολοκληρώνοντας την αδελφική αυτή επικοινωνία τους, ο Μακαριώτατος κ.κ. Ιερώνυμος διαβεβαίωσε τον Μακαριώτατο κ.κ. Επιφάνιο ότι ο Ιερός Κλήρος και ο ευσεβής λαός της Εκκλησίας της Ελλάδος προσεύχονται αδιαλείπτως κατά την ευλογημένη αυτή περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, ώστε άμεσα να επικρατήσει ειρήνη και οι Ορθόδοξοι λαοί της Ουκρανίας και της Ρωσίας, και ολόκληρος ο κόσμος να εορτάσουν το Άγιο Πάσχα.

 orthodoxianewsagency.gr

Відбулася розмова Предстоятеля ПЦУ з Предстоятелем Церкви Греції

11 Березня 2022

11 березня 2022 року Блаженнійший Архієпископ Афінський і всієї Еллади Ієронім ІІ зателефонував до Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія для того, щоби засвідчити підтримку Церкви Греції у цей важкий для нашої країни час.

Предстоятель ПЦУ розповів про поточні події, зокрема про варварські бомбардування російськими військами Маріуполя, Харкова та інших міст України, про служіння Церкви в час війни.

Архієпископ Афінський Ієронім висловив осуд російської агресії та співчуття і підтримку Церкви Греції для Православної Церкви України і українського народу. Він зазначив, що у храмах щоденно звучать молитви за мир в Україні, Церква і держава надають допомогу біженцям з України, а також збирають гуманітарні вантажі для потреб в нашій країні.

Митрополит Епіфаній від імені Церкви і нашого багатостраждального народу висловив сердечну подяку Церкві Греції, уряду і народу за підтримку України, за молитву і допомогу в час страшних випробувань війною, яку розв’язала проти нас Росія.

Раніше Блаженнійший Митрополит Епіфаній мав кілька разів спілкування телефоном зі Всесвятійшим Вселенським Патріархом Варфоломієм, а також спілкувався з Блаженнійшим Папою і Патріархом Олександрійським і всієї Африки Феодором, з низкою ієрархів Православних Церков закордоном і з особистим представником Папи Римського Франциска кардиналом Конрадом Краєвським.

Низка релігійних діячів у ці дні надіслали на адресу Предстоятеля ПЦУ листи підтримки, в яких засуджується агресія Росії проти України.

Пресслужба Київської Митрополії
Української Православної Церкви (ПЦУ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.