Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020

«Η ΛΕΞΗ ΣΗΜΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΝ ΤΟΥ 2020 ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΣΤΗ»

«Η λέξη σήμα κατατεθέν του 2020 είναι η πίστη»

Orthodoxia News Agency 

Για τον κορωνοϊό, την πανδημία, τις πνευματικές δοκιμασίες, καθώς και τον επικείμενο εμβολιασμό μίλησε στο ραδιοφωνικό πρόγραμμα «Η χρονιά στον Ντάρικ» ο Μητροπολίτης Νευροκοπίου κ. Σεραφείμ.

Ερωτηθείς από τον παρουσιαστή Κύριλλο Βάλτσεφ εάν η Ορθόδοξη Εκκλησία θα ενθαρρύνει τους ανθρώπους να εμβολιαστούν, ο Μητροπολίτης απάντησε: «Δεν είναι δουλειά της Ορθόδοξης Εκκλησίας να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να εμβολιαστούν ή να χρησιμοποιούν το ένα ή το άλλο φάρμακο. Να αφήσουμε εκείνους που κατέχουν τη γνώση, αλλά έχουν και την ειλικρίνεια να ενθαρρύνουν ή όχι τον κόσμο να βγει έξω, να τους πουν εάν και πόσο επικίνδυνο είναι ή εάν είναι ασφαλές, καθώς και όλα όσα σχετίζονται με τα εμβόλια.

Η δουλειά μας είναι να ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους να πιστεύουν στον Χριστό. Η εντολή του Κυρίου Ιησού Χριστού είναι: «Πηγαίνετε λοιπόν και κάνετε μαθητές μου όλα τα έθνη, βαφτίζοντάς τους στο όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος και διδάξτε τους να τηρούν όλες τις εντολές που σας έδωσα. Κι εγώ θα είμαι μαζί σας πάντα, ως τη συντέλεια του κόσμου» (Κατά Ματθαίον 28:19-20).  

Τα εμβόλια είναι κάτι που εμπίπτει στην αρμοδιότητα των ειδικών – ιατρών, μικροβιολόγων και φαρμακοποιών».

Ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε ότι ο εμβολιασμός πρέπει να είναι προσωπική επιλογή «και αυτός ακριβώς είναι ο ρόλος εκείνων που, εάν είναι πεπεισμένοι ότι είναι σωστός και ασφαλής και πρόκειται να οδηγήσει σε καλό αποτέλεσμα, θα δώσουν τις απαραίτητες εξηγήσεις, ώστε οι άνθρωποι να δεχθούμε με αυτοπεποίθηση και να ανταποκριθούμε σε αυτά που θα μας προσφερθούν».

«Ας επιστρέψουμε στην πίστη μας στον Χριστό»

Αυτή είναι μια από τις κύριες πινελιές στο χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Μητροπολίτη Σεραφείμ στο ποίμνιο και στους κληρικούς της Επισκοπής του Νευροκοπίου. «Η πίστη στον Χριστό είναι ο μόνος σίγουρος οδηγός σε περιόδους κρίσεων, σε όλες τις καταιγίδες, προς τον τελικό στόχο, που είναι η σωτηρία των ψυχών και η αιώνια ζωή στη Βασιλεία του Θεού. Κατά τη γνώμη μου, η λέξη του 2020 είναι η «πίστη»!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.