Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΘΗΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΓΑΛΛΙΑΣ


Ἐπιμέλεια Μετάφρασης Ιωάννης Λότσιος Δρ,
Κείμενο Пресслужба Київської Митрополі Української Православної Церкви (ПЦУ)

 Στις 12 Δεκεμβρίου 2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γαλλίας κ.κ. Εμμανουήλ, ως Εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, με συνοδό τον Ιεροδιάκονο του Οικουμενικού Πατριαρχείου π. Ιωακείμ Krochak., αφίχθη εις το Κίεβο, για την εορτή του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα (η Εκκλησία της Ουκρανίας ακολουθεί το παλαιό ημερολόγιο) και για την διετή επέτειο της Συνόδου της Ενότητας,
Ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ. Επιφάνιος δέχθηκε την Αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου εις την έδρα του.
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο Προϊστάμενος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων, Αρχιεπίσκοπο Ευστράτιο.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γαλλιας κ.κ. Ἐμμανουήλ απηύθυνε εγκάρδιους και αδελφικούς χαιρετισμούς του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, ιδίως με το γεγονός ότι η Εκκλησία της Κύπρου προχώρησε στην αναγνώριση της νέας Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ουκρανίας, Μακαριώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Επιφάνιος και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γαλλίας κ.κ. Εμμανουήλ, συζήτησαν και θέματα διορθόδοξα, ειδικότερα για τις διορθόδξες σχέσεις.

Ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Κίεβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ. Επιφάνιας εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Μητροπολίτη Γαλλίας για την στήριξη του Οικουμενικού Πατριαρχείου και προσωπικά προς τον Παναγιώτατο στην εδραίωση της πνευματικής ανεξαρτησίας της Τοπικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας.




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.