Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022

Відбулася зустріч з архієпископом Краківським РКЦ

 

Пресслужба Київської Митрополії Української Православної Церкви (ПЦУ)

22 жовтня 2022 р. на запрошення архієпископа Краківського Римсько-Католицької Церкви Марка Єндрашевського Митрополит Київський і всієї України Епіфаній відвідав архієпископську резиденцію під час свого візиту до Кракова. Предстоятеля ПЦУ супроводжував архієпископ Євстратій.

Під час розмови з чільним католицьким ієрархом Блаженнійший владика висловив вдячність Католицькій Церкві в Польщі та польському народу за надзвичайну підтримку і допомогу, яку Україна і українці отримують під час війни. «Ми дякуємо найперше за молитви про перемогу правди і справедливий мир в Україні, дякуємо за опіку для біженців, за гуманітарну допомогу, за співчуття і підтримку. Все це надихає нас на подальшу боротьбу, адже ми відчуваємо дружню підтримку» – підкреслив Предстоятель ПЦУ.

Архієпископ Єндрашевський розповів про благодійну роботу, яка відбувається у Краківській архідієцезії РКЦ. «Протягом жовтня в наших парафіях відбувається особлива молитва на вервиці, і перше молитовне прохання зараз щодня – про Україну, про мир для України» – зазначив ієрарх.

«Україна і Польща у цих важких обставинах в ділах показують, як слід обороняти християнські цінності. Росія неправдиво заявляє, що вона воює нібито за християнські цінності. Вбивати і тероризувати мирне населення, чинити геноцид – це те, до чого закликав людей Господь? Це не християнські справи, а диявольські. А наші народи справді виявляють християнське ставлення: захищають правду, ближніх, допомагають тим, хто в біді. Милосердя і правда – це є справжні християнські цінності» – зазначив Блаженнійший Митрополит Епіфаній.

На згадку про візит Предстоятель Православної Церкви України подарував архієпископу Кракова копію ікони Христа Вседержителя, яка знаходиться у Синодальній залі Митрополичого дому, та видання про життя Церкви. Архієпископ Єндрашевський подарував ієрархам з України портрети блаженної пам’яті Папи Івана Павла II, який був саме з Краківської архідієцезії обраний на главу РКЦ і завжди зберігав особливе ставлення до рідної кафедри.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.