Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022

ΑΝΑΚΟIΝΩΣΗ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΌΛΕΩΣ ΝΙΓΗΡΊΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΩΣΙΚH ΕΙΣΒΟΛΉ

 Vema

Επειδή πρόσφατα κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο ανάρτηση του καθηρημένου πλέον πρώην «Μητροπολίτη» Κλιν Λεωνίδα με την «αναγνώριση» της Ρωσικής Εκκλησίας στην Δημοκρατία της Νιγηρίας, η Ιερά Μητρόπολη Νιγηρίας, δια ανακοινώσεως που εξέδωσε, γνωρίζει σε όλους τα εξής:

1. Σύμφωνα με τα υπό του σχετικού Νόμου της Ομοσπονδιακής Κυβερνήσεως της Νιγηρίας, κάθε θρησκευτικός, φιλανθρωπικός, επιχειρηματικός κ.λπ. Οργανισμός, προκειμένου να λειτουργήσει νόμιμα, υποχρεούται να υποβάλει στις αρμόδιες αρχές σχετικό αίτημα και να λάβει σχετική έγκριση.

2. Η «αναγνώριση» αυτή δεν αποτελεί κάποια ιδιαίτερη κίνηση εύνοιας της Νιγηριανής Κυβερνήσεως προς την εν λόγω θρησκευτική ομάδα επομένως και ανάξια αναφοράς ή πανηγυρισμών, όπως οι εν Νιγηρία συνεργάτες της Ομάδας καλώς γνωρίζουν.

3. Ο Πατριαρχικός Θρόνος της Αλεξανδρείας, υπό τον Μακαριώτατο Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β΄, ήταν, είναι και θα παραμείνει, κατά την παράδοση και τους κανόνες, η μόνη κανονική Ανατολική Ορθόδοξη δικαιοδοσία στην Ήπειρο.

4. Η Ιερά Μητρόπολη Νιγηρίας, του Πατριαρχείου, συνεχίζει το ιεραποστολικό έργο της, τιμώντας και σεβόμενη τους αγώνες και τις αγωνίες δεκάδων κληρικών και ευλαβών πιστών που εργάστηκαν με ευσέβεια όλες τις προηγούμενες δεκαετίες. Πορευόμεθα δε χωρίς την στήριξη και προστασία πολιτικών, οικονομικών κ.λπ. ξένων δυνάμεων και κυβερνήσεων.

5. Η παρουσία αυτής της νέας θρησκευτικής οντότητας στην χώρα θεωρούμε ότι φυσικά δεν αποσκοπεί στην «σωτηρία» των Αφρικανών αδελφών από αιρέσεις και άλλα σχετικά αστεία επιχειρήματα όπως προβάλλονται, αλλά εξυπηρετεί συγκεκριμένους εθνικούς πολιτικούς και εκκλησιαστικούς σκοπούς και σχέδια, χαραγμένα εδώ και πολλές δεκαετίες.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.