Σάββατο 20 Μαρτίου 2021

Відбулася церемонія інтронізації митрополита Еммануїла на Халкидонську кафедру

                                  
20 Березня 2021

20 березня 2021 року в Халкидоні (Стамбул, Туреччина) відбулася урочиста церемонія інтронізації митрополита Еммануїла (Адамакіса) на Халкидонську кафедру, яка вважається другою за честю в Константинопольському Патріархаті.

Богослужіння з нагоди інтронізації відбулося у присутності Вселенського Патріарха Варфоломія у храмі Святої Трійці – одному із найбільших діючих православних храмів сучасного Стамбулу з понад віковою історією. У церемонії інтронізації від Православної Церкви України з благословіння Предстоятеля Блаженнійшого Митрополита Епіфанія взяли участь заступник голови Управління зовнішніх церковних зв’язків архієпископ Євстратій (Зоря) та старший викладач Київської православної богословської академії священник Михайло Омельян. В урочистому заході також взяли участь представники інших Помісних Церков, монастирів Афону, представники дипломатичного корпусу, інтелігенція та запрошені високоповажні гості.

Архієпископ Євстратій передав панагію та сердечні вітання митрополиту Еммануїлу від Предстоятеля Православної Церкви України Блаженнійшого Митрополита Епіфанія й побажав Божої допомоги у звершенні служіння на древній історичній кафедрі.

Нагадаємо, митрополит Еммануїл (Адамакіс) активно долучився до процесу надання Томосу про автокефалію Української Православної Церкви. Саме під його головуванням як уповноваженого представника Вселенського Патріархату 15 грудня 2018 року в Святій Софії Київській відбувся історичний Об’єднавчий Собор, де три гілки українського православ’я об’єдналися в єдину помісну Православну Церкву України.


Пресслужба Київської  Митрополії

Української Православної Церкви (ПЦУ)

 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.