Κυριακή 21 Μαρτίου 2021

Архієпископ Євстратій співслужив за Божественною літургією Вселенському Патріарху Варфоломію у неділю Торжества Православ‘я


21 Березня 2021

У Патріаршому соборі святого Георгія на Фанарі в Стамбулі 21 березня 2021 року була звершена Божественна літургія, яку очолив Вселенський Патріарх Варфоломій. Його Всесвятості співслужили архієреї Вселенського Патріархату, митрополит Нової Гвінеї Георгій (Олександрійський Патріархат) та архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій (Православна Церква України).

Цього дня, у неділю Торжества Православ’я, була звершена хіротонія новообраного митрополита Сорока Церков (історична єпархія поблизу Адріанополя, сучасного Едірне) владики Андрія Софіанопулоса. Від Блаженнійшого Митрополита Епіфанія архієпископ Євстратій передав сердечні вітання владиці Андрію та побажання рясних Божих благословінь і допомоги в усіх починаннях на славу Божу та для розвитку Церкви Христової.

Цього ж дня була звершена й пресвітерська хіротонія, а після літургії відбувся чин Торжества Православ‘я з вшануванням святих ікон, згідно з визначенням VII Вселенського собору.

Пресслужба Київської Митрополії

Української Православної Церкви (ПЦУ)

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.