Σάββατο 20 Μαρτίου 2021

Офіційна делегація Православної Церкви України прибула до Константинополя

 

19 Березня 2021

З благословення Блаженнійшого Митрополита Епіфанія офіційна делегація Православної Церкви України сьогодні прибула до Константинополя з нагоди інтронізації митрополита Халкидонського Еммануїла.

Заступник голови Управління зовнішніх церковних зв‘язків архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій (Зоря) та старший викладач Київської православної богословської академії священник Михайло Омельян завітали на Фанар, де мали аудієнцію в резиденції Архієпископа Константинополя – Нового Риму і Вселенського Патріарха Варфоломія.

Його Всесвятість тепло й люб’язно прийняв українську делегацію. Від імені Предстоятеля Помісної Української Православної Церкви Всесвятійшому Патріарху Варфоломію передали теплі вітання й подарунки, зокрема, пам‘ятний Чиновник архієрейського служіння з дарчим написом Митрополита Епіфанія.

Після братнього спілкування на запрошення Його Всесвятості делегація молилася за вечірнім богослужінням у Патріаршому храмі святого Георгія, де, за грецькою традицією, у п‘ятниці Великого посту звершується служба Похвали – особливого молитовного послідування на честь Пресвятої Богородиці з читанням частини Акафіста до Неї.

Пресслужба Київської  Митрополії

Української Православної Церкви (ПЦУ)

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.