Σάββατο 11 Μαρτίου 2023

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΑΝΤΟΥΑΡΙΑΣ ΣΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ

 

Εκ του Δελτίου Τύπου του Οικουμενικόν  Πατριαρχείον

Τελέστηκε στο Φανάρι το Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του μακαριστού Ιεράρχου του Θρόνου, με την παρουσία του Αρχιεπισκόπου Καντουαρίας

Παρέστη η Α. Χάρις ο Αρχιεπίσκοπος Καντουαρίας και Πριμάτος της Αγγλικανικής Κοινωνίας κ. Justin Portal Welby, συνοδευόμενος από συνεργάτες του.


 

Ακολούθως, ο Παναγιώτατος, μιλώντας στην αγγλική γλώσσα, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Αρχιεπίσκοπο Καντουαρίας σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι η παρουσία του στο Φανάρι “είναι ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε τη μνήμη του Μητροπολίτη Ιωάννη, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή μας να συνεχίσουμε τον θεολογικό μας διάλογο και να συμβάλλουμε στην περαιτέρω προώθησή του, καθώς και να ενισχύσουμε τις κοινές μας δράσεις σε τομείς όπως η προστασία του περιβάλλοντος, η διαφύλαξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η εξάλειψη της εμπορίας ανθρώπων, καθώς και η προώθηση της ειρήνης, σε αντίθεση με την καταστροφική πραγματικότητα του διαβολικού πολέμου που αντιμετωπίζει η ήπειρός μας η Ευρώπη εδώ και ένα χρόνο, λόγω της απρόκλητης και αδικαιολόγητης επίθεσης της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατά της Ουκρανίας.”


 

Στη συνέχεια, για την προσωπικότητα και τη συνολική προσφορά του μακαριστού Μητροπολίτου Περγάμου, μίλησε η Α. Χάρις ο Αρχιεπίσκοπος Καντουαρίας κ. Justin Welby, ο οποίος αναφέρθηκε με θερμούς λόγους στη σημαντική θεολογική συνεισφορά του εκλιπόντος Ιεράρχου του Θρόνου.


 

Ο Αγγλικανός Πριμάτος παρακάθησε στην Πατριαρχική τράπεζα και ακολούθως είχε κατ᾽ ιδίαν συνάντηση με τον Παναγιώτατο.


 

Φωτό: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.