Τρίτη 21 Μαρτίου 2023

Предстоятель ПЦУ надіслав лист до Архієпископа Охридського Стефана

20 Березня 2023
Предстоятель ПЦУ надіслав лист до Архієпископа Охридського Стефана

Ваше Високопреосвященство Архієпископе Охридський, у Христі Бозі дуже дорогий та улюблений брате і співслужителю нашого смирення владико Стефане, ми обіймаємо Ваше Високопреосвященство в ім’я нашого Господа, щиро і радісно вітаємо.

З подякою Триєдиному Богу, з радістю та натхненням ми отримали звістку про те, що завдяки канонічному рішенню Вселенського Патріархату – Першого престолу Православ’я та нашої спільної Матері-Церкви – відновлено євхаристійне спілкування для Православної Церкви у вашій країні з повнотою Церкви. У цьому виявилася канонічна відповідальність, покладена отцями на Вселенського Патріарха, вирішувати складні питання, які виникають у житті Церкви, і давати рішення, яке приносить зцілення від ран, завданих незгодою та розділенням.

Україна, як і ваша країна, пройшла складний шлях у своєму церковному розвитку. І ми раді, що завдяки вашому порозумінню та згоді з Матір’ю-Церквою, з Вселенським Патріархатом, Церква в Північній Македонії процвітає. Ми щиро сподіваємося і молимося до Всемогутнього Бога, щоби цей шлях завершився в належний час, але бажано якнайшвидше, через прийняття Вами Патріаршого і Синодального Томоса про автокефалію, як і ми з вдячністю отримали його від Вселенського Патріархату. Оскільки цей шлях є єдиним, який ґрунтується на канонічному порядку та Переданні Церкви, і таким чином усі нові Помісні Церкви отримали благословення своєї автокефалії, бо ніхто не може привласнити собі право, яке належить лише Першому Престолу – Великій Церкві Христовій у Константинополі.

Цим листом ми також засвідчуємо Вам, любий брате у Христі, нашу готовність і бажання розділити радість сопричастя у Пресвятій Євхаристії у час і в місці, які будуть для цього сприятливі.

Вашого Високопреосвященства люблячий брат у Христі

Епіфаній,
Митрополит Київський і всієї України

В Києві,
13 березня 2023 р.


 pomisna.info

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.