Τρίτη 21 Μαρτίου 2023

PREZIDENTAS SUSITIKO SU KONSTANTINOPOLIO PATRIARCHU

Office of the President of the Republic of Lithuania

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda antradienį susitiko su Lietuvoje viešinčiu Jo Šventenybe ortodoksų visuotiniu patriarchu Baltramiejumi I.

Prezidentas išsakė padėką Konstantinopolio patriarchui už jo poziciją dėl Rusijos Federacijos karinės agresijos prieš suverenią Ukrainą. Šalies vadovas pabrėžė, kad nepaprastai svarbu, jog krikščionių ortodoksų dvasinis lyderis Baltramiejus I pasmerkė ne tik žiaurų karą pradėjusią politinę Rusijos Federacijos vadovybę, bet ir Maskvos patriarchą Kirilą, parėmusį karinę agresiją prieš Ukrainą.

Prezidentas pažymėjo, kad Lietuva yra priėmusi daugiau nei 70 tūkstančių karo pabėgėlių iš Ukrainos. Šalies vadovas atkreipė dėmesį, kad itin svarbi yra ne tik materialinė pagalba nuo Tėvynės atplėštiems ukrainiečiams, bet ir moralinė parama jiems, jų dvasinių poreikių patenkinimas.

Šalies vadovas su Konstantinopolio patriarchu taip pat aptarė ortodoksų istorinį, kultūrinį, dvasinį paveldą Lietuvoje. Baltramiejus I pristatė Prezidentui planus dėl Konstantinopolio patriarchato bažnytinės struktūros Lietuvoje.

Patriarchas Baltramiejus I pakvietė Prezidentą aplankyti Visuotinį ortodoksų patriarchatą Konstantinopolyje (Stambule).

Prezidento komunikacijos grupė

Informacija atnaujinta 2023.03.21 14:41

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.